Страви фаст-фуду мають надзвичайну спокусливістю, але найчастіше не зовсім корисні, а іноді навіть шкідливі для організму. Але ж їх можна з легкістю приготувати власноруч вдома, і тоді ризик нашкодити організму зводиться до мінімуму, а задоволення від поїдання страви примножується, завдяки використанню якісних продуктів і правильної їх обробці.
Сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати хот-доги і запропонуємо рецепти, які ви без праці зможете реалізувати у себе на кухні.
Булочки для хот-догів - рецепт
Інгредієнти: вершки жирністю 15% – 245 мл; борошно – 360 г; свіжі пресовані дріжджі – 15 г; рослинна без аромату масло – 45 мл; яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 20 г; сіль велика – 10 г; насіння кунжутне – 30 р. Приготування В теплих вершках розпускаємо дріжджі розчиняємо цукровий пісок, додаємо одне яйце, половину норми просіяного борошна і ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Маємо посудину з рідким тістом в теплі хвилин на сорок. Тепер додаємо сіль, половину рослинного масла, просіваємо борошно і ретельно вимішуємо. Виходить досить в'язка консистенція тіста. Змащуємо його поверхню залишилися рафінованою олією і ставимо в тепло приблизно на п'ятдесят хвилин.
Із підійшов дуже м'якого тіста формуємо змазаними маслом руками довгасті булочки і викладаємо їх на деко з промасленим пергаментным листом. Даємо виробів сорок хвилин для вистоювання, після чого промазуємо зверху збитим курячим яйцем, притрушиваем кунжутним насінням і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаються булочки для хот-догів при температурі 180 градусів, а готовність визначається за красивою рум'яної скоринки.
Рецепт хот-догів в домашніх умовах
Інгредієнти: булочки для хот-дога – 2 шт.; сосиски – 2 шт.; гірчиця столова – за смаком; кетчуп томатний – 60 г; майонез – 60 г; салатні листя або капуста – за смаком. Приготування Сосиски відварюємо або підсмажуємо на сковорідці, розрізавши навпіл. Булочку для хот-дога трохи прогріваємо в мікрохвильовці, розрізаємо, але не до кінця зверху або збоку і промазуємо всередині гірчицею. Наповнюємо хот-доги салатними листям або подрібненої капустою за смаком і промазуємо половиною майонезу і кетчупу. Після цього вкладаємо підготовлену сосиску, зверху приправляємо її залишилися майонезом і кетчупом і насолоджуємося. Замість салату і капусти можна використовувати також морква по-корейськи або мариновані огірочки.
Рецепт класичного хот-дога легко трансформувати в датський, доповнивши його смаженою цибулею.
Французький хот дог - рецепт
Інгредієнти: багет французький – 1 шт.; сосиски – 2 шт.; гірчиця столова – за смаком; кетчуп томатний – 60 г; майонез – 60 г; помідори свіжі, солоні огірки і салатний цибуля – за смаком. Приготування Для приготування французького хот-дога багет розрізаємо на фрагменти по довжині трохи коротше, ніж сосиски, робимо поздовжній надріз і виймаємо м'якоть. Змащуємо всередині гірчицею, кетчупом і майонезом, кладемо нарізані помідори, солоні огірки, солодкий червоний лук і відварену сосиску і закриваємо готовий хот-доги, стуливши краю багета.