Вернуться назад Распечатать

Хот-дог - рецепт

Хот-дог - рецепт
Страви фаст-фуду мають надзвичайну спокусливістю, але найчастіше не зовсім корисні, а іноді навіть шкідливі для організму. Але ж їх можна з легкістю приготувати власноруч вдома, і тоді ризик нашкодити організму зводиться до мінімуму, а задоволення від поїдання страви примножується, завдяки використанню якісних продуктів і правильної їх обробці.
Сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати хот-доги і запропонуємо рецепти, які ви без праці зможете реалізувати у себе на кухні.

Булочки для хот-догів - рецепт


Інгредієнти:

  • вершки жирністю 15% – 245 мл;

  • борошно – 360 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 15 г;

  • рослинна без аромату масло – 45 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль велика – 10 г;

  • насіння кунжутне – 30 р.


  • Приготування
    В теплих вершках розпускаємо дріжджі розчиняємо цукровий пісок, додаємо одне яйце, половину норми просіяного борошна і ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Маємо посудину з рідким тістом в теплі хвилин на сорок. Тепер додаємо сіль, половину рослинного масла, просіваємо борошно і ретельно вимішуємо. Виходить досить в'язка консистенція тіста. Змащуємо його поверхню залишилися рафінованою олією і ставимо в тепло приблизно на п'ятдесят хвилин.
    Із підійшов дуже м'якого тіста формуємо змазаними маслом руками довгасті булочки і викладаємо їх на деко з промасленим пергаментным листом. Даємо виробів сорок хвилин для вистоювання, після чого промазуємо зверху збитим курячим яйцем, притрушиваем кунжутним насінням і поміщаємо в розігріту духовку. Випікаються булочки для хот-догів при температурі 180 градусів, а готовність визначається за красивою рум'яної скоринки.

    Рецепт хот-догів в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • булочки для хот-дога – 2 шт.;

  • сосиски – 2 шт.;

  • гірчиця столова – за смаком;

  • кетчуп томатний – 60 г;

  • майонез – 60 г;

  • салатні листя або капуста – за смаком.


  • Приготування
    Сосиски відварюємо або підсмажуємо на сковорідці, розрізавши навпіл. Булочку для хот-дога трохи прогріваємо в мікрохвильовці, розрізаємо, але не до кінця зверху або збоку і промазуємо всередині гірчицею. Наповнюємо хот-доги салатними листям або подрібненої капустою за смаком і промазуємо половиною майонезу і кетчупу. Після цього вкладаємо підготовлену сосиску, зверху приправляємо її залишилися майонезом і кетчупом і насолоджуємося. Замість салату і капусти можна використовувати також морква по-корейськи або мариновані огірочки.
    Рецепт класичного хот-дога легко трансформувати в датський, доповнивши його смаженою цибулею.

    Французький хот дог - рецепт


    Інгредієнти:

  • багет французький – 1 шт.;

  • сосиски – 2 шт.;

  • гірчиця столова – за смаком;
  • Хот-дог - рецепт

  • кетчуп томатний – 60 г;

  • майонез – 60 г;

  • помідори свіжі, солоні огірки і салатний цибуля – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування французького хот-дога багет розрізаємо на фрагменти по довжині трохи коротше, ніж сосиски, робимо поздовжній надріз і виймаємо м'якоть. Змащуємо всередині гірчицею, кетчупом і майонезом, кладемо нарізані помідори, солоні огірки, солодкий червоний лук і відварену сосиску і закриваємо готовий хот-доги, стуливши краю багета.