Яєчний суп є прекрасним варіантом для першої страви в обідньому меню. Його можна приготувати з яєчною локшиною на насиченому м'ясному бульйоні або скористатися більш простим і швидким рецептом, зваривши його з помідорами і яйцями. Той і інший варіант пропонуємо вашій увазі нижче.
Суп зі свинини з яєчною локшиною - рецепт
Інгредієнти: свинина – 360 г; локшина яєчна – 2 жмені; картопляні бульби – 310 г; ріпчаста цибуля – 80 г; морква – 80 г; перець духмяний в горошинах – 2-3 шт.; перець чорний в горошинах – 5 шт.; олія рафінована без аромату – 35 мл; листя лаврове – 1-2 шт.; пір'я зеленої цибулі – 3-4 шт.; кухонна сіль – за смаком; свіжа зелень кропу. Приготування Насамперед нам необхідно підготувати і зварити до готовності свинину. Для цього промиваємо м'ясо, заливаємо в каструлі водою і варимо на помірному жарі до м'якості, на початку варіння знявши піну. Витягаємо м'ясної шматок з бульйону, даємо трохи охолонути, нарізаємо брусочками або кубиками і повертаємо в бульйон.
Прогріваємо бульйон знову до кипіння, додаємо попередньо очищені картопляні бульби і обсмажений на рослинному без аромату олії цибульку і моркву, нарізавши для цього овочі кубиками.
Хвилин через п'ять сім додаємо яєчну локшину, приправляємо супчик сіллю, кидаємо горошини запашного і чорного перчика, лаврові листочки і варимо до готовності всіх компонентів ще хвилин десять-п'ятнадцять.
У готовий суп додаємо нарізані пір'я зеленої цибулі і укропчик зелений, даємо настоятися хвилин п'ять і можемо подавати.
Як приготувати яєчний суп з помідорами
Інгредієнти: яйця курячі середнього розміру – 3 шт.; помідори свіжі – 300 г; очищена вода – 500 мл; цибулю зелений – 2-3 стебла; паприка червона мелена – 1 повна ч. ложка; чорний перець мелений – за смаком; сушений базилік – 2 ч. ложечки; олія рафінована без аромату – 35 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування Супчик готується буквально за десять хвилин. Очищаємо від шкірки томати, нарізаємо кубиками і закладаємо в прогріту глибоку сковороду або сотейник з
рослинним маслом. Додаємо туди ж через три хвилини мелену паприку і базилік і вливаємо воду, помішуючи. Можна продовжувати приготування супу тут же або перелити вміст сковороди в каструлю. Тепер розмішуємо віночком в окремій мисці яйця, додавши сіль і перець чорний мелений, і вливаємо тонким струмком отриману яєчну суміш у суп при безперервному помішуванні віночком. Додаємо нарізану зелену цибулю, перемішуємо, знімаємо з плити і даємо п'ять хвилин настоятися під кришкою.
При бажанні можна такий яєчний суп приготувати з дрібної вермішеллю, додавши її в блюдо перед яєчної сумішшю.