Вернуться назад Распечатать

Суп на яловичому бульйоні

Суп на яловичому бульйоні
Серед всіх супів на м'ясній основі, самим наваристим, темним і насиченим смаком вважається той, що робить з яловичини. Супи на яловичому бульйоні у своєму розмаїтті не поступаються тим, що можна зробити на основі курки і довести це ми беремося за допомогою нижченаведених рецептів.

Квасолевий суп на яловичому бульйоні


Якщо ви не знаєте, який суп можна зварити на яловичому бульйоні, то зупиніться на поєднанні квасолі і м'яса. Комбінація рослинного і тваринного білка – те, що потрібно спортсменам і кожному, хто хоче привести своє тіло і меню в порядок.
Інгредієнти:

  • яловичина - 480 м;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • яловичий бульйон - 14 л;

  • картопля - 370 г;

  • квасоля - 740 г;

  • гарбуз - 275 г;

  • шпинат - 140 р.


  • Приготування
    Якщо у вас є мультиварка, то зручно закинути в чашу всі підготовлені інгредієнти і вибрати відповідний режим на півтори години. Якщо кухонного гаджета під рукою немає, то все доведеться робити на плиті.
    За ніч до початку приготування квасолю заливають водою. Вранці бобові промивають. Яловичину, розділивши на кубики, обсмажте на сильному вогні, приправте, додайте часник і чебрець. Тепер залийте все бульйоном і покладіть квасолю і картоплю. Збавивши жар, проваріть боби і овочі разом до м'якості, далі покладіть гарбуз, почекайте коли розм'якне і вона. Останнім відправте шпинат і зніміть каструлю з вогню. Смачний суп на яловичому бульйоні готовий, подавати його можна відразу ж.

    Овочевий суп на яловичому бульйоні


    Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • шалот - 95 г;

  • часник - 2 зубки;

  • прованські трави - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 10 р;

  • яловичий бульйон - 12 л;

  • червоне вино - 65 мл;

  • вода - 210 мл;

  • морква - 115 г;

  • картопля - 115 г;

  • гречана крупа - 45 г;

  • зелений горошок - 65 р.


  • Приготування
    Як зазвичай, почніть з обсмажування м'яса до утворення рум'яної скоринки. Коли яловичина стане золотистою, додайте до неї цибулю і терту моркву з часником, перемішайте, покладіть томатну пасту і влийте вино слідом. Дайте провину випаруватися наполовину, після чого додайте воду і влийте яловичий бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште все нудитися на слабкому вогні приблизно півгодини, щоб м'ясо дійшло до готовності. Далі всипте гречку, додайте картоплю і горох. Проваріть все до готовності картоплі і гречки. Гороховий суп з овочами на яловичому бульйоні подають через 10-15 хвилин після закінчення приготування, в компанії крутонів і зелені.

    Суп на яловичому бульйоні з вермішеллю


    Ми звикли, що супи з вермішеллю – це стандартна суміш, власне, самої вермішелі з шматочками яловичини і набором з картоплі, моркви та цибулі. Насправді можна дати фантазії розійтися за межі цієї буденності і приготувати простий, але оригінальний і повний смаку азіатський гострий суп.
    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 28 л;

  • імбир - 6 скибочок;

  • сухе вино (біле) - 65 мл;

  • яловичина (м'якоть) - 14 кг;

  • часник - 2 головки;

  • паста з гострого перцю - за смаком;

  • гриби шиітаке (сушені) - 5-7 шт.;
  • Суп на яловичому бульйоні

  • зірочки анісу - 4 шт.;

  • листя лавра - 4 шт.;

  • помідор (великий) - 1 шт.;

  • соєвий соус - 115 мл;

  • скляна локшина.


  • Приготування
    Розділіть м'ясо на шматочки середнього розміру (на один укус). Обсмажте м'ясо до вираженого золотистого кольору, додайте до нього часник, аніс, лавр і імбир. Останній покладіть пасту з гострого перцю і попередньо розмочені і нарізані гриби шиітаке. Як тільки почуєте інтенсивний аромат всіх доданих пряностей, влийте вино і покладіть нарізаний помідор. Через кілька хвилин додайте соєвий соус і залийте все яловичим бульйоном. Дайте азіатському грибного супу на яловичому бульйоні провести на вогні близько 20 хвилин, покладіть локшину (кількість – за смаком) і зніміть каструлю з плити.