Кажуть, на курячому бульйоні все виходить смачне і корисне. А з поєднання курки та грибів взагалі виходить неповторний дует, який в теж час можна готувати по-різному.
Рецепт грибного супу пюре з печериць на курячому бульйоні
Інгредієнти: куряча гомілка – 2 шт.; печериці (свіжі) – 05 кг; цибуля – 3 цибулини; петрушка – 1/2 пучка; морква – 1 шт.; масло вершкове – 60 г; масло рослинне – 40 г; вершки 20% - 200 мл; часник – 1 зубок; борошно пшеничне – 60 г; перець запашний – 4 горошини; лаврушка – 1 аркуш; перець; сіль. Приготування Починати доведеться з приготування основи, а саме курячого бульйону його вам знадобиться 600 мл, а решту буде про запас. Очистіть одну цибулину, моркву і часник. Цибуля не ріжемо, а відразу відправляємо в каструлю, моркву можна порізати на великі кільця, а часник просто розріжте навпіл. Петрушку просто покладіть зовсім її не подрібнюючи і відразу ж покладіть спеції, але поки не користуючись сіллю, до цього овочевого коктейлю покладіть курку і затоку двома літрами води, поставте на піч. Після того як основа для вашого супу закипить, зніміть пінку і додайте трохи солі.
Поки бульйон буде потихеньку варитися, а на це йому потрібно 40-50 хвилин, приступайте до приготування грибів. Дві цибулини і всі гриби подрібніть і обсмажте просто до готовності застосовуючи рослинне масло. Після чого їм треба дати трохи охолонути, після чого перекладіть їх в блендер для подрібнення, долив до них 1 склянку вже процідженого і не киплячого, а також бульйону. У каструлю в якій будете готувати суп покладіть растапливаться масло після чого вводите борошно і обсмажуйте близько 2 хвилин. Потім поступово, не всі відразу додайте решту 400 мл бульйону і нехай він закипить. Тепер вводите подрібнені в блендері гриби з цибулею і бульйоном, знову ж давши закипіти. Після чого остаточно соліть, перчіть і проваріть ще хвилин сім. І тільки тоді додайте вершки і ще раз давши закипіти, можете вважати, що суп готовий.
Грибний суп на курячому бульйоні з локшиною
Інгредієнти: окорочок курячий – 2-3 шт.; цибуля – 2 цибулини; морква – 2 шт.; гриби – 200 г; масло рослинне – 50 г; локшина – 200 г; вода – 3 л; духмяний перець – 5 горошин; перець горошок – 5 горошин; лаврушка – 2 аркуша; сіль. Приготування Залийте холодною водою складені в каструлі стегенця, одну очищену цибулину, одну очищену і крупно порізану моркву і спеції, після закипання зберіть пінку і посоліть. Поки готується бульйон дрібно наріжте другу цибулину і відправте її обсмажуватися на рослинній олії не більше 3 хвилин, а за цей час з
допомогою середньої терки подрібніть морквину і приєднайте її до цибулі і вже трохи пізніше додайте красивими пластинками порізані гриби. Обсмажувати доведеться до повного випаровування вологи і навіть після цього можна ще 5 хвилин потримати на вогні. З сварившегося бульйону дістаньте стегенця і покладіть їх охолоджуватися, а сам бульйон процідіть, викинувши з нього овочі, після поставивши його знову закипати. Філе з стегенець розберіть і поріжте, а після повторного закипання бульйону покладіть в нього локшину, потім зажарку і потім м'ясо. Залишилося почекати приготування локшини і звичайно дати настоятися хвилин 10.