У даному матеріалі ми розповімо, як правильно приготувати рибний фарш для котлет або пельменів і що додати в нього для ідеального смаку виробів.
Як зробити рибний фарш для котлет - рецепт
Інгредієнти: рибне філе – 590 г; вершки жирні або сметана – 40 г; свіже куряче яйце – 1 шт.; батон білий або хліб – 110 г; молоко незбиране – 50 мл; цибулина ріпчаста – 75 г; мелений чорний перець – 1 щіпка; сіль морська – 1 щіпка. Приготування Для приготування фаршу можна узяти філе будь-якої риби, але найбільш прийнятний для цього минтай, хек, тріска, судак, щука і тому подібні. За деякий час до передбачуваного приготування котлет замочуємо білий хліб або батон в молоці і даємо йому розмокнути. Очищаємо ріпчасту цибулину і розрізаємо її на частини. Тепер обробляємо рибу, розмочений і віджатий від надлишків вологи хліб і цибулю за допомогою м'ясорубки або блендера. Додаємо в отриману масу яєчко, закладаємо вершки або сметану, кидаємо мелений чорний перчик і сіль і ретельно вимішуємо. Прагнемо, щоб всі компоненти для фаршу були значною мірою охолодженими, що зробить смак котлет більш соковитим. З цією ж метою володіємо фарш перед смаженням котлет хвилин на тридцять в холодильник для додаткового охолодження.
Рибний фарш для пельменів - рецепт
Інгредієнти: рибне філе – 750 г; сало свиняче – 125 г; вода крижана – 65 мл; ріпчаста цибуля – 75 г; перець чорний свіжозмелену – 1-2 щіпки; сіль морська – за смаком. Приготування Щоб приготувати фарш для пельменів, перекручуємо рибне філе разом зі свинячим салом і цибулею через м'ясорубку. Потім додаємо в отриману масу перець чорний мелений, сіль морську і крижану воду, гарненько вимішуємо все і трохи відбиваємо. Даємо додатково фаршу охолодитися в холодильнику протягом півгодини і беремося за оформлення пельменів .
Рибний фарш з бичків
Інгредієнти: філе бичків – 520 г; свіже куряче яйце – 1 шт.; батон білий або хліб – 110 г; молоко незбиране – 50 мл; ріпчаста цибулина – 85 м; сушений базилік і розмарин – по щіпці; свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка; сіль морська – 1 щіпка. Приготування Найважче в процесі приготування фаршу з бичків - це підготовка філе з тушок цієї рибки. Якщо даний етап вам вдалося подолати, то перекручуємо отриману рибну м'якоть пару раз через м'ясорубку і додаємо подрібнене тим же манером сало і розмочений в молоці і віджатий хлібець. Рекомендуємо присмачити масу сушеним розмарином і базиліком, ну і традиційно приправити додатково меленої сумішшю перчиком. Підсолюємо фарш, також додаємо яйце, ретельно вимішуємо і охолоджуємо перед приготуванням.