Вернуться назад Распечатать

Рибний фарш

Рибний фарш
У даному матеріалі ми розповімо, як правильно приготувати рибний фарш для котлет або пельменів і що додати в нього для ідеального смаку виробів.

Як зробити рибний фарш для котлет - рецепт


Інгредієнти:

  • рибне філе – 590 г;

  • вершки жирні або сметана – 40 г;

  • свіже куряче яйце – 1 шт.;

  • батон білий або хліб – 110 г;

  • молоко незбиране – 50 мл;

  • цибулина ріпчаста – 75 г;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • сіль морська – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування фаршу можна узяти філе будь-якої риби, але найбільш прийнятний для цього минтай, хек, тріска, судак, щука і тому подібні. За деякий час до передбачуваного приготування котлет замочуємо білий хліб або батон в молоці і даємо йому розмокнути. Очищаємо ріпчасту цибулину і розрізаємо її на частини. Тепер обробляємо рибу, розмочений і віджатий від надлишків вологи хліб і цибулю за допомогою м'ясорубки або блендера. Додаємо в отриману масу яєчко, закладаємо вершки або сметану, кидаємо мелений чорний перчик і сіль і ретельно вимішуємо. Прагнемо, щоб всі компоненти для фаршу були значною мірою охолодженими, що зробить смак котлет більш соковитим. З цією ж метою володіємо фарш перед смаженням котлет хвилин на тридцять в холодильник для додаткового охолодження.

    Рибний фарш для пельменів - рецепт


    Інгредієнти:

  • рибне філе – 750 г;

  • сало свиняче – 125 г;

  • вода крижана – 65 мл;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • перець чорний свіжозмелену – 1-2 щіпки;

  • сіль морська – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати фарш для пельменів, перекручуємо рибне філе разом зі свинячим салом і цибулею через м'ясорубку. Потім додаємо в отриману масу перець чорний мелений, сіль морську і крижану воду, гарненько вимішуємо все і трохи відбиваємо. Даємо додатково фаршу охолодитися в холодильнику протягом півгодини і беремося за оформлення пельменів .

    Рибний фарш з бичків


    Інгредієнти:

  • філе бичків – 520 г;

  • свіже куряче яйце – 1 шт.;

  • батон білий або хліб – 110 г;

  • молоко незбиране – 50 мл;

  • ріпчаста цибулина – 85 м;

  • сушений базилік і розмарин – по щіпці;

  • свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка;
  • Рибний фарш

  • сіль морська – 1 щіпка.


  • Приготування
    Найважче в процесі приготування фаршу з бичків - це підготовка філе з тушок цієї рибки. Якщо даний етап вам вдалося подолати, то перекручуємо отриману рибну м'якоть пару раз через м'ясорубку і додаємо подрібнене тим же манером сало і розмочений в молоці і віджатий хлібець. Рекомендуємо присмачити масу сушеним розмарином і базиліком, ну і традиційно приправити додатково меленої сумішшю перчиком. Підсолюємо фарш, також додаємо яйце, ретельно вимішуємо і охолоджуємо перед приготуванням.