Креветки є не тільки шалено смачним морепродуктом, але ще й значною мірою економлять час господиням, якщо є необхідність зрозуміти швидку закуску. Далі ми розповімо, як правильно посмажити креветки на сковороді, щоб максимально підкреслити смак молюсків і отримати оригінальне, привабливе й надзвичайно апетитна страва.
Як посмажити креветки на сковороді з часником?
Інгредієнти: креветки великі – 14-17 шт.; велика кухонна сіль – за смаком; зубці часнику – 6-7 шт.; гілочки свіжої петрушки – 3-4 шт.; рослинна рафінована олія – 95 мл; перець чилі сушений – за смаком; бренді – 10 мл Приготування Особливої пікантності креветкам при смаженні надає часникова нотка. Для цього прогріваємо у великій широкій сковороді масло рослинне рафінована, закладаємо в нього очищені й розрізані на частини часникові зубці і даємо їм підрум'янитися протягом декількох хвилин, помішуючи, і віддати за цей час весь свій аромат. Після цього часник витягуємо з олії, а в нього закладаємо великі креветки. Обсмажуємо молюсків на сильному вогні приблизно по півтори хвилини з кожного боку, а потім вливаємо бренді, приправляємо страву сіллю, меленим перцем чилі, кидаємо дрібненько подрібнені гілочки петрушки, перемішуємо, прогріваємо хвилину і знімаємо з вогню.
Насиченість часникового смаку можна посилити, попередньо ненадовго замаринувавши креветки. Для цього пару очищених зубчиків часнику видавлюємо через прес, додаємо в миску з підготовленими креветками, кидаємо також сіль і залишаємо приблизно хвилин на тридцять. Далі готуємо креветки на сковороді в часниковому маслі таким же зразком, як ми описували вище.
Смажені креветки на шпажках на сковороді гриль
Інгредієнти: креветки великі – 15 шт.; зубці часнику – 3-5 шт.; соус соєвий – 40 мл; гілочки свіжої петрушки – 3-4 шт.; оливкова олія – 45 мл; натертий імбирний корінь – за смаком; свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування Дуже смачними виходять шашлички з креветок, посмажені на сковороді гриль. Для їх приготування підготовлені креветки заправляємо маринадом, отриманим шляхом змішування оливкової олії, соєвого соусу, перцю, подрібненої петрушки, імбирного кореня і часнику. Для того, щоб замариновані креветки просочилися, буде достатньо двадцяти-тридцяти хвилин.
Для смаження прогріваємо хорошенечко на вогні сковороду гриль, нанизуємо креветки по три штучки на шпажки і викладаємо на неї заготовки. Скільки смажити креветки на сковороді гриль залежить від того, якого вони розміру. Великі тигрові креветки необхідно витримати на грилі приблизно за дві-три хвилини з кожного боку, більш дрібним особинам буде достатньо для цього і півтори хвилини.