Сьогодні ми розповімо, як можна приготувати креветки в домашніх умовах. Цей популярний морепродукт є не тільки корисним джерелом багатьох незамінних елементів, але ще і неймовірно апетитною ласощами, від якого неможливо відмовитися, особливо якщо воно правильно і смачно приготоване.
Як приготувати заморожені креветки?
Інгредієнти: креветки заморожені – 950 г; гілочки свіжого кропу – 1 великий пучок; лаврове листя – 2-3 шт.; велика сіль – за смаком; бутони гвоздики – 2-4 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт. Приготування Заморожених креветок перед варінням даємо попередньо розтанути в щадному режимі, переклавши їх на нижню полицю холодильника. Після цього нагріваємо до кипіння у великій каструлі достатню кількість води, підсолюємо її, кидаємо горошини перцю, лаврове листя, бутони гвоздики і пучок свіжого кропу. Даємо знову воді сильно кипіти, всипаємо розморожені креветки і вимикаємо вогонь. Даємо їм тільки трохи прогрітися в гарячій воді під кришкою від однієї до двох хвилин, залежно від розміру молюсків. Потім відкидаємо на сито і можемо використовувати за призначенням, додавши в салат або інше блюдо або ж просто подавши їх на блюді до пива.
Як приготувати смажені креветки до пива?
Інгредієнти: креветки заморожені – 450 г; сіль велика – 25 г або по смаку; часникові зубці – 4 шт.; олія рослинна рафінована – 55 мл; сік лимона – 25 мл Приготування Для смаження вибираємо товстостінну сковороду, прогріваємо її грунтовно, наливши в неї трохи рослинного масла без аромату. Закладаємо креветки не розморожуючи в киплячу олію і смажимо, помішуючи, поки вся волога не випарується. Після цього вливаємо олію і закладаємо заздалегідь почищені і подрібнені часникові зубці, вливаємо лимонний сік, ще півхвилинки обсмажуємо все разом, не припиняючи помішування, а потім перекладаємо разом з утвореними соками на блюдо і подаємо до пива.
Як правильно приготувати креветки в клярі?
Інгредієнти: креветки великі – 550 г; зубці часникові – 2-3 шт.; олія оливкова (для маринування) – 20 мл; мелений запашний перець – щіпка; пиво світле або газована вода – 190 мл; борошно просеянная – 190 г; яйце куряче велике – 1 шт.; рослинна олія без аромату (для смаження) – 100 мл Приготування Креветки спочатку за потреби розморожуємо, очищаємо, залишивши тільки хвостики, а потім замочуємо хвилин на двадцять в суміші оливкової олії, видавленого часнику, солі і запашного перчика. Після цього викладаємо молюсків на серветку підсихати і готуємо кляр. Змішати просіяне борошно з пивом чи газованою водичкою і яйцем, домагаючись однорідності, а потім залишаємо настоятися хвилин на тридцять.
Коли креветки підсохнуть, а кляр настоїться, занурюємо по одній креветці в борошняну суміш і відразу закладаємо в ґрунтовно розігріте на сковороді олію. Даємо виробів підрум'янитися з двох сторін на сильному вогні, а потім викладаємо на тарілку і відразу ж подаємо до столу.