Так як здебільшого з нас не пощастило жити в безпосередній близькості до моря, єдиними доступними морепродуктів були і залишаються ті, що продаються в супермаркетах в замороженому вигляді. Деякі з них заморожують прямо свіжими, в той час як решта попередньо відварюють. Останній спосіб особливо поширений у відношенні креветок. Докладніше про те, як готувати варені заморожені креветки ми розповімо нижче.
Як готувати заморожені, варені, неочищені креветки?
Вся технологія приготування, як правило, у доступній формі описана в інструкції на упаковці, вона не таїть в собі ніяких складнощів: дістали заморожені креветки, кинули в окріп, почекали хвилину і можна їсти. Таким чином, питання про те, чи потрібно варити варено-заморожені креветки, відпадає сам собою: тривалої варіння не потрібно. В якості альтернативи можете також продовжити приготування вже варених креветок, щоб подати їх у складі закуски або основної страви. У цьому випадку дотримуйтесь простим рецептами.
Як смажити, варені заморожені креветки?
Ми обов'язково поговоримо про традиційному азіатському рецепті обжарювання креветок, але почнемо з іншого варіації страви, не менш популярною у кухні Китаю та Японії – у фритюрі креветки. В киплячому маслі ракоподібних обсмажують, покриваючи кляром, тестом на рисовому борошні або обертаючи скляній локшиною. Так як останню в наших маркетах знайти досить нескладно – про це рецепті і поговоримо.
Інгредієнти: креветки заморожені (очищене, велике) - 740 г; яйце - 1 шт.; борошно - 115 г; молоко - 165 мл; рослинне масло - 135 мл; упаковка рисової локшини. Приготування Попередньо, обдайте креветки гарячою водою і дочекайтеся, поки вони відтануть. Не гаючи часу візьміться за кляр, збивши яйця з борошном і молоком. Посоліть отриману суміш і занурте в неї хвости креветок. Поставте масло розігрітися. Локшину залийте окропом, а після розм'якшення злийте рідину і остудіть її.
Занурте кожен з хвостів креветки в отриманий кляр, дайте надлишками стекти. Обмотайте порцію локшини навколо хвоста і відправте креветки обсмажуватися до тих пір, поки локшина не стане золотистою.
Як смажити варено-заморожені креветки з часником?
Ще один спосіб приготування креветок по-азіатськи – обсмажити морепродукти з китайським рисовим вином (можна замінити сухим білим) і часником. Простіше не придумаєш.
Інгредієнти: креветки - 630 г; часник - 6 зубчиків; рисове вино - 25 мл Приготування Розігрійте в сковороді вок або будь великій сковороді не менше чверті склянки рослинного масла. Креветки швидко бланшируйте. У розігріте масло покладіть нарізаний пелюстками часник, а коли той змінить колір на золотисто-коричневий – вийміть його з допомогою шумівки на серветки. У часникове масло покладіть креветочні хвости, приправте їх і влийте рисове вино (обережно! масло може запалати). Через хвилину обжарювання креветки також перекладають на серветки, а після пробують.
Як приготувати варені заморожені креветки?
Якщо ви любите європейську кухню, то зупиніть увагу на цих креветках в білому соусі, приготовані з додаванням горіхів.
Інгредієнти: великі креветки - 540 г; яєчні білки - 4 шт.; крохмаль - 95 г; волоський горіх (ядра) - 1 ст.; молоко - 170 мл; вершки - 115 мл; вершкове масло - 25 г; борошно - 20 р. Приготування Почніть з швидкого відварювання креветок в окропі, близько хвилини буде достатньо. Охолоджені хвости занурте у збиті в піну білки, а потім обваляйте в крохмалі, змішаному з дрібкою солі. Обсмажте креветки до зарум'янювання кляру.
Розтопивши масло, обсмажте на ньому борошно і масу розведіть вершками і молоком. Дайте соусу загуснути, посоліть його і змішайте з креветками і подрібненими горіхами. Подавайте відразу ж.