Креветки – дуже смачний морепродукт, який можна їсти і самостійно, а можна використовувати і в інших стравах. Рецепти страв з креветок в домашніх умовах чекають вас нижче.
Салат з креветок – рецепт
Інгредієнти: креветки в розсолі – 200 г; зелене велике яблуко – 1 шт.; селера – 3 шт.; сметана – 50 г; великий банан – 1 шт.; натуральний йогурт – 50 мл; кінза – півпучка; листя салату Айсберг – 5 шт.; цибуля салатний червоний – 100 г; перець, коріандр, сіль; ядра волоських горіхів – 50 р. Приготування Тоненько шаткуємо цибулю, промиваємо його холодною водою і маринуємо близько 15 хвилин у воді з цукром і оцтом. Потім маринад зливаємо, а цибулю віджимаємо. Листя салату рвемо руками на шматочки. Селеру нарізаємо тоненькими скибочками. Тоненькою соломкою шаткуємо очищене яблуко і злегка скроплюємо лимонним соком. Невеликими брусочками ріжемо очищений банан, теж скроплюємо соком лимона і відправляємо в салат. Додаємо маринований лук. Нарізаємо креветки і теж додаємо в салат. У блендер покласти йогурт, сметану, кладемо горіхи і листочки кінзи. Все це перетираємо в однорідну масу. Солимо, перчимо і приправляємо коріандром. Половину салату покласти на блюдо і поллємо заправкою. Зверху викладаємо інший салат, також поливаємо заправкою і прикрашаємо очищеними креветками і волоськими горіхами.
Суп з креветок – рецепт
Інгредієнти: морква – 250 г; сирки плавлені – 300 г; креветки нечищене – 400 р; картопля – 300 г; сіль; зелень. Приготування Розчиняємо плавлений сир в киплячій воді. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і кладемо в воду. На середньому вогні варимо близько 15 хвилин. Моркву чистимо і подрібнюємо за допомогою невеликої терки. Потім злегка обсмажуємо. Коли картопля буде готова, додаємо моркву і креветки. Знову доводимо суп до кипіння, підсолюємо. В кінці додаємо зелень, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і даємо настоятися близько півгодини. До такого супчику відмінно підійдуть грінки з білого хліба.
Шашлик з королівських креветок – рецепт
Інгредієнти: королівські креветки – 125 г; перчик чилі – 1 шт.; спеції; лайм – 1 шт.; оливкова олія – 30 мл; часник – 2 зубчики. Приготування Змішуємо подрібнений чилі з часником, кладемо спеції, вливаємо оливкова олія, сік лайма і кладемо в цю масу підготовлені креветки. Добре розмішуємо і залишаємо в холоді на годинку. Дерев'яні шпажки попередньо замочуємо в холодній воді на 20 хвилин. Нагріваємо максимально гриль. Нанизуємо креветки на шпажки і запікаємо до готовності, змастивши їх залишками маринаду.