Пельмені, як і вареники можна купити, мабуть, в будь-якому супермаркеті. Там їх вибір просто величезний. Але ніякі магазинні напівфабрикати не зрівняються з домашнім стравою. Як смачно приготувати пельмені, розповімо вам нижче.
Рецепт смачних пельменів
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне вищого сорту – 500 г; молоко коров'яче – 70 мл; олія рослинна – 40 мл; сіль – 1 ч. ложка; газована вода – 120 мл; яйця 1 шт. Для фаршу:
м'ясо куряче – 350 г; сало – 50 г; сіль; цибуля – 170 г; перець. Приготування Просіваємо борошно з сіллю, додаємо в суміш газовану воду, молоко, збите яйце і замішуємо тісто. Потім додаємо рослинне масло. Якщо тісто вийшло занадто тугим, додаємо трохи газованої води. Дане тісто потрібно ретельно вимісити і потім воно стане досить м'яким і податливим. Накриваємо його плівкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на півтори години. Для фаршу перемелюємо куряче м'ясо разом з салом і цибулею, додаємо перець, сіль і добре перемішуємо. Тісто ділимо на 4 частини. Одну з них кладемо на стіл, а решту знову накриваємо, щоб не обвітрювалися. Розкачуємо тісто Тоненько, за допомогою чарочки вирізаємо кружечки, в центр яких кладемо фарш. Ліпимо маленький акуратний вареник, а потім з'єднуємо краю, щоб вийшов справжній пельмень. Так чинимо з іншими інгредієнтами.
Як смачно посмажити пельмені?
Інгредієнти: готові заморожені пельмені – 500 г; окріп – 200 мл; масло рослинне – 80 мл Приготування Нагріваємо олію в сковороді. Як тільки вона розжариться, викладаємо туди пельмені, акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 3 хвилинки. Потім відкриваємо кришку і перевертаємо наші вироби. Тепер їх злегка присаливаем. Коли пельмені добре підрум'янилися з усіх боків, вливаємо на сковороду склянку окропу. Вода повинна покрити пельмені приблизно до половини. Тепер швиденько знову накриваємо сковороду кришкою і чекаємо, поки її вміст «заспокоїться». Потім відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і, помішуючи, доводимо смачні домашні пельмені до повної готовності. А це станеться тоді, коли вся рідина випарується і наші вироби почнуть трохи прилипати до сковороди.
Дуже смачні домашні пельмені
Інгредієнти: Для тіста: борошно вищого сорту пшеничне – 500 г; вода – 160 мл Для начинки:
свинина напівжирна + яловичина – 500 г; цибуля – 200 г; сіль; вода – 100 мл; перець. Приготування Замішуємо просте тісто з борошна і води. Залишаємо його на півгодинки. Подрібнюємо м'ясо з цибулею, добре солимо, перчимо і вливаємо воду. Завдяки цьому начинка стане більш соковитою. Готове тісто тоненько розкачуємо, вирізаємо склянкою кружечки. У центр покласти фарш і ліпимо чепурненька вареник. Потім його скріплюємо краю. Готові пельмені викладаємо на припыленную борошном поверхню. Потім опускаємо їх у киплячу воду. Після того, як пельмені спливуть, варимо їх близько 7 хвилин.