Жульєн – неймовірно смачне і дуже ситне блюдо. Це куряче м'ясо з грибочками в соусі з вершків або сметани під рум'яної сирної скоринкою. Як зробити жульєн з грибами і куркою, читайте нижче.
Жульєн з куркою і грибами в горщиках в духовці
Інгредієнти: варене філе курячої грудки – 450 г; цибуля – 170 г; печериці (заморожені або свіжі) – 250 г; сметана – 120 мл; сіль; орегано ; кріп – 20 р. Приготування Відварене куряче філе дрібно ріжемо. Печериці також ріжемо невеликими шматочками.
Подрібнену цибулю пасеруємо до прозорості. Кладемо варене філе, грибочки і обсмажуємо пару хвилин. Потім додаємо сметану, подрібнений кріп, солимо, кладемо орегано. Перемішуємо і витримуємо близько 5 хвилин. Отриману масу розміщуємо по горщикам, притрушиваем сиром і запікаємо смачний жульєн з куркою і грибами до рум'яності.
Приготування жульєна з куркою і грибами в духовці
Інгредієнти: куряча грудка без шкіри – 400 г; борошно – 25 г; сметана середньої жирності – 200 г; цибуля – 170 г; печериці (свіжі або заморожені) – 450 г; сир твердий – 230 г; сіль; перець. Приготування Курячу грудку відварюємо. Дрібненько кришимо цибулю. Ріжемо кубиками гриби. Пасеруємо до рум'яності цибулю, кладемо гриби і готуємо до випарювання рідини. Ріжемо кубиками варену курку. Борошно висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. А потім вже додаємо сметану. Добре розмішуємо. До грибочкам з цибулею додаємо курку, обсмажуємо хвилин 5 а потім вливаємо сметанную суміш. Перемішуємо, розкладаємо масу по кокотницях і зверху засипаємо сиром. Запікаємо в духовці до рум'яності.
Рецепт приготування жульєна з куркою і грибами
Інгредієнти: сир вершковий – 170 г; цибуля – 150 г; куряче м'ясо – 450 г; свіжі або заморожені печериці – 200 г; вершки – 240 мл; сіль; перець. Приготування Відварюємо гриби до готовності. Подрібнену цибулю обсмажуємо. Невеликими кубиками нарізаємо сиру курку. До цибулі додаємо грибочки і обсмажуємо їх хвилин 10. Окремо обсмажуємо курку. В грибну масу вливаємо вершки. Перемішуємо, кладемо сіль, перець і тушкуємо хвилин 10. Кокотниці змащуємо маслом, кладемо курку, гриби з цибулею і вершками, а поверх кладемо скибочку сиру. Запікаємо до апетитної рум'яної скоринки в помірно нагрітій духовці.
Якщо немає спеціальних кокотниць, це зовсім не біда, жульєн з грибами і куркою цілком можна зробити і просто на деку. А вже потім поділити його на порції. Приємного всім апетиту!