Пісне меню повинно бути смачним, корисним і різноманітним. І не біда, що в раціоні немає м'ясних компонентів. Навіть котлети можна приготувати з овочів. Ми сьогодні розповімо, як це зробити, маючи в наявності гарбуз і кабачки.
Пісні котлети з кабачків і гарбуза - рецепт на сковороді
Інгредієнти: кабачки (можна заморожені) – 320 г; гарбуз – 320 г; картопля, зварений у мундирі і очищений – 370 г; пшенична просеянная борошно – 15 склянки; мелений мускатний горіх – 1 /3 ч. ложки; чорний мелений перець – 1/3 ч. ложки; гілочки свіжого кропу – 4-5 шт.; сіль велика – за смаком; рослинна олія без аромату – 75 мл. Приготування Для приготування овочевих котлет нам необхідна м'якоть гарбуза і кабачків, з яких пісне страву вийде максимально ніжним і смачним. В якості сполучного компонента В даному випадку у нас буде відварену в мундирі, а потім охолоджений і очищений картопля, який необхідно перетерти через саму маленьку тертку. Кабачкову і гарбузову основу подрібнюємо в ємності блендера або кілька разів перекручуємо через м'ясорубку, а потім з'єднуємо з картоплею і склянкою просіяного борошна, приправляємо до смаку сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом, кидаємо також дрібненько нарізані гілочки свіжого кропу і перемішуємо ретельно.
Зволоженими руками формуємо овочеві котлетки, паніруємо їх у борошні і відправляємо підрум'янюватися в прогріте на сковороді масло, через деякий час перевернувши вироби на іншу сторону.
Пісні котлети з кабачків і гарбуза - рецепт в духовці
Інгредієнти: кабачки – 300 г; гарбуз – 320 г; луковичка ріпчаста (за бажанням) – 60 г; картопля, зварений у мундирі і очищені – 300 г; пшенична просеянная борошно – 100 г; мелений коріандр – 1/3 ч. ложки; мелена суміш п'яти перців – 1 /3 ч. ложки; свіжі гілочки петрушки, кропу і базиліку – за смаком; сухарі панірувальні – 75 г; сіль велика – за смаком. Приготування Овочеві котлети з гарбуза і кабачків можна зробити не тільки пісними, але ще й максимально дієтичними. Для цього ми приготуємо їх в духовці. Свіжу
кабачкову і гарбузову м'якоть без шкірки натираємо на маленькій тертці або подрібнюємо у блендері змішуємо з очищеним і дрібно натертим картоплею, попередньо звареним в мундирі, охолодженим і очищеним. При бажанні можна додати у фарш невелику перетерту або подрібнену цибулину. Приправляємо овочеву масу сіллю, сумішшю п'яти перців, меленим коріандром, кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, додаємо борошно і вимішуємо ретельним чином.
Формуємо круглі котлети, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на застелений пергаментом деко. Визначаємо блюдо в духовку і витримуємо при температурі 200 градусів до апетитного рум'янцю.