Вернуться назад Распечатать

Пісні котлети з кабачків і гарбуза

Пісні котлети з кабачків і гарбуза
Пісне меню повинно бути смачним, корисним і різноманітним. І не біда, що в раціоні немає м'ясних компонентів. Навіть котлети можна приготувати з овочів. Ми сьогодні розповімо, як це зробити, маючи в наявності гарбуз і кабачки.

Пісні котлети з кабачків і гарбуза - рецепт на сковороді


Інгредієнти:

  • кабачки (можна заморожені) – 320 г;

  • гарбуз – 320 г;

  • картопля, зварений у мундирі і очищений – 370 г;

  • пшенична просеянная борошно – 15 склянки;

  • мелений мускатний горіх – 1 /3 ч. ложки;

  • чорний мелений перець – 1/3 ч. ложки;

  • гілочки свіжого кропу – 4-5 шт.;

  • сіль велика – за смаком;

  • рослинна олія без аромату – 75 мл.


  • Приготування
    Для приготування овочевих котлет нам необхідна м'якоть гарбуза і кабачків, з яких пісне страву вийде максимально ніжним і смачним. В якості сполучного компонента В даному випадку у нас буде відварену в мундирі, а потім охолоджений і очищений картопля, який необхідно перетерти через саму маленьку тертку. Кабачкову і гарбузову основу подрібнюємо в ємності блендера або кілька разів перекручуємо через м'ясорубку, а потім з'єднуємо з картоплею і склянкою просіяного борошна, приправляємо до смаку сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом, кидаємо також дрібненько нарізані гілочки свіжого кропу і перемішуємо ретельно.
    Зволоженими руками формуємо овочеві котлетки, паніруємо їх у борошні і відправляємо підрум'янюватися в прогріте на сковороді масло, через деякий час перевернувши вироби на іншу сторону.

    Пісні котлети з кабачків і гарбуза - рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачки – 300 г;

  • гарбуз – 320 г;

  • луковичка ріпчаста (за бажанням) – 60 г;

  • картопля, зварений у мундирі і очищені – 300 г;

  • пшенична просеянная борошно – 100 г;

  • мелений коріандр – 1/3 ч. ложки;

  • мелена суміш п'яти перців – 1 /3 ч. ложки;

  • свіжі гілочки петрушки, кропу і базиліку – за смаком;

  • сухарі панірувальні – 75 г;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Овочеві котлети з гарбуза і кабачків можна зробити не тільки пісними, але ще й максимально дієтичними. Для цього ми приготуємо їх в духовці. Свіжу
    Пісні котлети з кабачків і гарбуза
    кабачкову і гарбузову м'якоть без шкірки натираємо на маленькій тертці або подрібнюємо у блендері змішуємо з очищеним і дрібно натертим картоплею, попередньо звареним в мундирі, охолодженим і очищеним. При бажанні можна додати у фарш невелику перетерту або подрібнену цибулину. Приправляємо овочеву масу сіллю, сумішшю п'яти перців, меленим коріандром, кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, додаємо борошно і вимішуємо ретельним чином.
    Формуємо круглі котлети, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на застелений пергаментом деко. Визначаємо блюдо в духовку і витримуємо при температурі 200 градусів до апетитного рум'янцю.