Несолодкі мафіни – це відмінне частування, яке можна подати дитині на сніданок, взяти на пікнік або почастувати гостей на вечірці. Вони виступають в якості пікантною і приголомшливо смачною закуски і неодмінно сподобаються всім вашим домочадцям. Пропонуємо вам кілька простих і доступних рецептів несолодких мафінів.
Рецепт мафінів з куркою і сиром
Інгредієнти: борошно – 205 г; молоко коров'яче – 215 мл; яйце велике – 105 г; масло вершкове – 105 г; розпушувач – 10 г; цукор білий – 1 ч. ложка; сіль. Для начинки:
сир твердих сортів – 115 г; куряче філе – 105 г; свіжа зелень – за смаком; спеції . Приготування Виливаємо В миску прохолодне молоко, розбиваємо курячі свіжі яйця, всипаємо просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач. Перемішуємо тісто віночком і поступово вливаємо розтоплене остигле вершкове масло.
Для начинки, відварюємо до готовності курку нарізаємо м'ясо невеликими кубиками. Точно також подрібнюємо сир і шаткуємо ножем свіжу петрушку. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо спеціями за смаком.
Викладаємо трохи тіста в промаслені формочки, додаємо курку з сиром і заливаємо рештою тестом. Випікаємо несолодкі мафіни з начинкою в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.
Мафіни з ковбасою і сиром на сметані
Інгредієнти: шинка – 115 г; сир твердий – 105 г; молоко – 115 мл; масло вершкове – 115 г; яйце – 95 г; борошно – 335 г; розпушувач – 2 ч. ложки; спеції. Приготування Шинку і сир дрібно нарізаємо ножем і змішуємо в мисці. Для тіста розбиваємо яйця, додаємо спеції і збиваємо все міксером. Вливаємо молоко, додаємо м'яке вершкове масло і шинку з сиром. Ретельно все перемішуємо, викладаємо тісто у формочки і випікаємо несолодкі мафіни 30 хвилин в розігрітій духовці до рум'яного стану.
Сирні несолодкі мафіни
Інгредієнти: борошно – 15 склянки; розпушувач – 05 пакетика; спеції; цукор – щіпка; яйце – 95 г; масло рослинне – 65 мл; сир – 135 г; кунжутне насіння – для посипання. Приготування Змішуємо в мисці сир, яйця, масло і молоко. Потім всипаємо цукор і гарненько розтираємо. Окремо просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю. Робимо зверху поглиблення і вливаємо рідку масу, замішуючи однорідне тісто. Розкладаємо його по змазаним маслом формочках, за бажанням посипаємо кунжутом і відправляємо на 25 хвилин у розігріту духовку. Випікаємо мафіни при 165 градусах і перевіряємо готовність зубочисткою.