Домашня шинка в рази смачніше і корисніше, зробленої в промислових умовах. І все це тому, що вона повністю позбавлена усіляких штучних підсилювачів смаку, барвників, ароматизаторів та інших шкідливостей. Тільки натуральні продукти і нічого зайвого. Сьогодні ми розповімо про приготування в домашніх умовах шинки з курки. Продукт на основі курячого м'яса виходить неймовірно ніжним і дуже смачним і апетитним.
Домашня шинка з курки з грибами в ветчиннице в духовці
Інгредієнти: тушка курки середнього розміру – 1 шт.; консервовані печериці – 230 г; ріпчасті цибулини – 170 г; часникові зубці – 3-4 шт.; сметана середньої жирності – 110 г; желатин – 15 г; сіль велика – 10 г; набір спецій для птиці – 1 щіпка; коріандр мелений – 1 щіпка; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка; зелень свіжа петрушки – 2-3 гілочки; зелень свіжа кропу – 2-3 гілочки. Приготування Якщо ви є щасливим володарем кухонного гаджета - ветчинницы, то приготувати шинку з курки буде легко і просто. Відокремлюємо курячу м'якоть від кісток, не забуваючи перед цим тушку помити і обсушити. Нарізаємо м'ясо тонкими скибочками невеликого розміру і покласти в миску. Туди ж відправляємо попередньо очищені і дрібненько нарубані часникові зубчики і гілочки свіжої зелені петрушки та укропчика і нарізані консервовані грибочки. Ріпчасті цибулини також чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо до решти компонентів. Заздалегідь замочений у воді желатин з'єднуємо зі сметаною, перемішуємо і викладаємо туди ж. Присмачую масу перчиком, бажано свежесмолотым, додаємо сіль, мелений коріандр, щіпку спецій для птиці і все ретельно перемішуємо.
Тепер встановлюємо дно ветчинницы, вкладаємо всередину пов'язаний знизу рукав для запікання і заповнюємо його підготовленою масою. Тепер акуратно підверніть верхні краю рукава, проколюємо в декількох місцях, накриваємо ветчинницу верхньою кришкою і затягуємо пружини. Стежимо за тим, щоб кришка не чіплялася за верхні краю пристрою, що може перешкоджати її опусканню під час приготування продукту і, як наслідок, його спресовування.
Маємо заповнену ветчинницу у формі для запікання або в глибокому деку, налив у нього води за рівнем приблизно на два сантиметри. Через сорок хвилин запікання при температурі двісті градусів витягаємо продукт з духовки, даємо спочатку йому повністю охолонути при кімнатній температурі і кілька годин вистоятися в холодильнику, після чого можна буде витягувати шинку з ветчинницы і рукави, нарізати і подавати до столу.
Шинка з курки в домашніх умовах - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: філе курячої грудки або стегон без шкіри – 450-500 г; спирт або горілка – 20 мл; мед рідкий – 15 г; часникові зубці – 2-3 шт.; мускатний горіх мелений – 1 щіпка; мелена суміш перців – 2-3 щіпки; сіль велика – за смаком. Приготування В даному випадку ми будемо готувати шинку з курки в мультиварці. Для цього філе курячої грудки або стегон промиваємо, обсушуємо, натираємо з усіх боків сумішшю солі, перець, меленого мускатного горіха, спирту і меду. Поміщаємо пряне м'ясо в миску, прикриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо маринуватися на полицю холодильника мінімум на дві доби.
По закінченні часу пряне, промаринованное куряче м'ясо обсушуємо серветками, натираємо з усіх боків очищеним і пропущеним через прес часником, поміщаємо на складений втричі марлевий відріз і дуже туго згортаємо, затягнувши додатково зверху мотузкою або
спеціальними силіконовими шнурками. Після цього поміщаємо заготовку в рукав для запікання, по максимуму випускаємо з нього повітря і герметично зав'язуємо з двох сторін. Укладаємо згорток в пакеті мультикастрюлю з холодною водою і виставляємо режим «Гасіння» на одну годину, після чого переводимо прилад в режим «Підігрів» ще на двадцять хвилин. По завершенні процесу приготування, перекладаємо шинку на одну годину в ємність з крижаною водою з льодом.
Остиглий продукт витягуємо з упаковки і нарізаємо на скибочки для подачі.