Вернуться назад Распечатать

Як приготувати індичку шматочками на сковороді?

Як приготувати індичку шматочками на сковороді?
Індичка - не тільки корисна, але ще і дуже смачне і ніжне м'ясо. Особливо привабливим і апетитним даний продукт виходить, якщо його посмажити на сковороді шматочками. Варіанти такого приготування пропонуємо нижче в наших рецептах.

Як посмажити індичку на сковороді шматочками зі сметаною - рецепт


Інгредієнти:

  • філе грудки індички – 490 г;

  • рослинна без аромату масло – 65 мл;

  • сметана (бажано домашня) – 125 г;

  • бульйон – 190 мл;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • сухі ароматні трави на вибір – 1-2 щіпки;

  • зубці часнику – 3-4 шт.;

  • зелень свіжа петрушки, базиліка та кропу – по 2-3 гілочки;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування індички шматочками на сковороді філе птиці без шкіри промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними скибочками. Закладаємо м'ясо в сковороду з прогрітим маслом без аромату і даємо шматочках добре підрум'янитися, після чого додаємо очищену і нарізану півкільцями або кільцями ріпчаста цибулька і смажимо разом ще кілька хвилин. Тепер викладаємо до м'яса з цибулею жирну сметану, вливаємо овочевий або м'ясний бульйон, додаємо за смаком сіль кухонну, перчик мелений і сухі ароматні трави на свій вибір.
    Скільки далі тушкувати індичку шматочками на сковороді залежить від розміру шматочків м'яса птиці. В середньому для того щоб індичка досягла необхідного ступеня м'якості буде достатньо п'ятнадцяти хвилин. На завершення приправляємо блюдо очищеним і дрібненько нарубаним часником і свіжою зеленню і даємо хвилин п'ять-десять настоятися під кришкою.

    Смажена індичка на сковороді шматочками у вівсяній паніровці


    Інгредієнти:

  • філе грудки індички – 940 м;

  • майонез класичний – 90 г;

  • велике куряче яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 35 г;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • пластівці дрібні вівсяні для панірування;

  • кухонна велика сіль – за смаком;

  • чорний свіжозмелену перець – за смаком;

  • рослинна олія без аромату для смаження.


  • Приготування
    Філе індички нарізаємо шматочками упоперек волокон і відбиваємо трохи кухонним молоточком, прикривши м'ясо для
    Як приготувати індичку шматочками на сковороді?
    зручності харчовою плівкою. Очищаємо цибулину натираємо її на тертці. Поміщаємо цибульну масу в миску, додаємо яйце, майонез, всипаємо борошно, сіль, мелений чорний перчик, викладаємо отриману суміш відбиті скибочки птиці, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на годину.
    Для панірування нам знадобляться дрібненькі вівсяні пластівці. При необхідності подрібнимо продукт трохи в чаші блендера. Прогріваємо разом з тим сковороду з достатньою кількістю масла, паніруємо промариновані шматочки індички у вівсяній паніровці і даємо їм підрум'янитися з двох сторін.