Індичка - не тільки корисна, але ще і дуже смачне і ніжне м'ясо. Особливо привабливим і апетитним даний продукт виходить, якщо його посмажити на сковороді шматочками. Варіанти такого приготування пропонуємо нижче в наших рецептах.
Як посмажити індичку на сковороді шматочками зі сметаною - рецепт
Інгредієнти: філе грудки індички – 490 г; рослинна без аромату масло – 65 мл; сметана (бажано домашня) – 125 г; бульйон – 190 мл; цибуля ріпчаста 160 г; сухі ароматні трави на вибір – 1-2 щіпки; зубці часнику – 3-4 шт.; зелень свіжа петрушки, базиліка та кропу – по 2-3 гілочки; кухонна сіль – за смаком; свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування Для приготування індички шматочками на сковороді філе птиці без шкіри промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними скибочками. Закладаємо м'ясо в сковороду з прогрітим маслом без аромату і даємо шматочках добре підрум'янитися, після чого додаємо очищену і нарізану півкільцями або кільцями ріпчаста цибулька і смажимо разом ще кілька хвилин. Тепер викладаємо до м'яса з цибулею жирну сметану, вливаємо овочевий або м'ясний бульйон, додаємо за смаком сіль кухонну, перчик мелений і сухі ароматні трави на свій вибір.
Скільки далі тушкувати індичку шматочками на сковороді залежить від розміру шматочків м'яса птиці. В середньому для того щоб індичка досягла необхідного ступеня м'якості буде достатньо п'ятнадцяти хвилин. На завершення приправляємо блюдо очищеним і дрібненько нарубаним часником і свіжою зеленню і даємо хвилин п'ять-десять настоятися під кришкою.
Смажена індичка на сковороді шматочками у вівсяній паніровці
Інгредієнти: філе грудки індички – 940 м; майонез класичний – 90 г; велике куряче яйце – 1 шт.; борошно пшеничне – 35 г; цибуля ріпчаста – 90 г; пластівці дрібні вівсяні для панірування; кухонна велика сіль – за смаком; чорний свіжозмелену перець – за смаком; рослинна олія без аромату для смаження. Приготування Філе індички нарізаємо шматочками упоперек волокон і відбиваємо трохи кухонним молоточком, прикривши м'ясо для
зручності харчовою плівкою. Очищаємо цибулину натираємо її на тертці. Поміщаємо цибульну масу в миску, додаємо яйце, майонез, всипаємо борошно, сіль, мелений чорний перчик, викладаємо отриману суміш відбиті скибочки птиці, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на годину.
Для панірування нам знадобляться дрібненькі вівсяні пластівці. При необхідності подрібнимо продукт трохи в чаші блендера. Прогріваємо разом з тим сковороду з достатньою кількістю масла, паніруємо промариновані шматочки індички у вівсяній паніровці і даємо їм підрум'янитися з двох сторін.