Питання про те, як приготувати грудку індички м'якою і соковитою, природні, коли маєш справу з таким пісним м'ясом. Філе індички хоч і відрізняється високим вмістом білка, але зовсім не містить жиру, а тому дуже важко в поїданні, особливо, якщо ви його неправильно приготували. Секрети збереження соковитості птиці ми розкриємо в нижченаведених рецептах.
Як зробити так, щоб індичка була м'якою і соковитою?
Найочевидніший варіант додання страві соковитості – додавання до його складу жиру. Так, це не найприємніший варіант для тих, що їсть індичку під час дієти, але в якості страви для вечері підійде відмінно.
Інгредієнти: філе індички - 12 кг; вершкове масло - 45 г; лимон - 1/3 шт.; часник - 1/2 головки; сухе біле вино - 180 мл; гілочки чебрецю - 4-5 шт. Приготування Перед тим, як зробити філе індички м'яким і соковитим, його необхідно підготувати. Сполоснувши м'якоть, її очищають від плівок і жив, обсушують і приступають до натирання маслом. Ми будемо використовувати не звичайне, а ароматизоване масло (його можна заготовити про запас і зберігати в морозильній камері). Для нього саме м'яке масло розтерти з пучкою солі, додають лимонний сік, часникове пюре і чебрець. Отриману суміш розподіляють по обсушенному філе і викладають його на деко. Зверху птицю заливають вином, а після запікають при 200 градусах півгодини.
Як зробити грудку індички м'якою і соковитою?
Ще один гарант соковитості птиці – фольга або рукав для випікання. Укупі з маслом, подібна технологія допоможе утримати максимум м'ясного соку і зберегти м'якість птиці.
Інгредієнти: філе індички - 14 кг; гострий соус - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; масло - 35 р. Приготування Промите філе індички обсушіть, а потім натріть сумішшю солі з паприкою і гострим соусом. Можете залишити шматок промаринуватися на півгодини, а якщо не маєте часу, то натріть його м'яким маслом відразу і оберніть листом фольги.
Приготування в рамках цього рецепта відбувається поетапно: спершу м'ясо швидко схоплюється скоринкою зовні, утримуючи при цьому весь сік всередині, а тому птицю ставлять у розігріту до 210 градусів духовку. Так як м'ясо делікатне, температуру тут же знижують до 180 і запікають ще 45-55 хвилин. Готовність краще перевіряти термометром (не вище 73 градусів). Готовий шматок звільняють від фольги, а потім залишають при кімнатній температурі на 10 хвилин перед нарізкою.