Вернуться назад Распечатать

Як приготувати грудку індички м'якою і соковитою?

Як приготувати грудку індички м'якою і соковитою?
Питання про те, як приготувати грудку індички м'якою і соковитою, природні, коли маєш справу з таким пісним м'ясом. Філе індички хоч і відрізняється високим вмістом білка, але зовсім не містить жиру, а тому дуже важко в поїданні, особливо, якщо ви його неправильно приготували. Секрети збереження соковитості птиці ми розкриємо в нижченаведених рецептах.

Як зробити так, щоб індичка була м'якою і соковитою?


Найочевидніший варіант додання страві соковитості – додавання до його складу жиру. Так, це не найприємніший варіант для тих, що їсть індичку під час дієти, але в якості страви для вечері підійде відмінно.
Інгредієнти:

  • філе індички - 12 кг;

  • вершкове масло - 45 г;

  • лимон - 1/3 шт.;

  • часник - 1/2 головки;

  • сухе біле вино - 180 мл;

  • гілочки чебрецю - 4-5 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити філе індички м'яким і соковитим, його необхідно підготувати. Сполоснувши м'якоть, її очищають від плівок і жив, обсушують і приступають до натирання маслом. Ми будемо використовувати не звичайне, а ароматизоване масло (його можна заготовити про запас і зберігати в морозильній камері). Для нього саме м'яке масло розтерти з пучкою солі, додають лимонний сік, часникове пюре і чебрець. Отриману суміш розподіляють по обсушенному філе і викладають його на деко. Зверху птицю заливають вином, а після запікають при 200 градусах півгодини.

    Як зробити грудку індички м'якою і соковитою?


    Ще один гарант соковитості птиці – фольга або рукав для випікання. Укупі з маслом, подібна технологія допоможе утримати максимум м'ясного соку і зберегти м'якість птиці.
    Інгредієнти:

  • філе індички - 14 кг;
  • Як приготувати грудку індички м'якою і соковитою?

  • гострий соус - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • масло - 35 р.


  • Приготування
    Промите філе індички обсушіть, а потім натріть сумішшю солі з паприкою і гострим соусом. Можете залишити шматок промаринуватися на півгодини, а якщо не маєте часу, то натріть його м'яким маслом відразу і оберніть листом фольги.
    Приготування в рамках цього рецепта відбувається поетапно: спершу м'ясо швидко схоплюється скоринкою зовні, утримуючи при цьому весь сік всередині, а тому птицю ставлять у розігріту до 210 градусів духовку. Так як м'ясо делікатне, температуру тут же знижують до 180 і запікають ще 45-55 хвилин. Готовність краще перевіряти термометром (не вище 73 градусів). Готовий шматок звільняють від фольги, а потім залишають при кімнатній температурі на 10 хвилин перед нарізкою.