З такої бюджетної частини індички, як гомілку можна приготувати шикарний обід або вечерю. І якщо все правильно приготувати, навіть не гріх поставити гостям на святковий стіл. У індички є свій особливий аромат, який у поєднанні з правильно підібраними спеціями створює неповторний смак. Про те, як же правильно приготувати гомілку індички в духовці так, щоб навіть сусіди втрачали свідомість від ароматів з вашої кухні, сьогодні наша стаття.
Як запекти гомілку індички в духовці у фользі?
Інгредієнти: гомілка індички – 1 шт.; олія оливкова – 30 г; часник сушений – 5 г; паприка – 5 г; розмарин – 5 г; часник свіжий - 2 зубчики; сік апельсина – 200 мл; перець червоний гострий і сіль – за смаком. Приготування Маринад для гомілки індички в духовці робиться на основі олії, це може бути і рослинна рафінована і вершкове. Головна властивість його в тому, щоб розкрити аромати спецій. Часник, попередньо очистивши, розчавити плоскою стороною ножа і наріжемо дрібної крихтою. Далі візьмемо посуд, який можна використовувати в мікрохвильовці і змішаємо часник свіжий і сухий, паприку, сіль, олія, перець і розмарин. Якщо є розмарин свіжий, це навіть буде краще, тому що він більш ароматний. Тепер помістимо в мікрохвильовку на 1 хвилину, щоб все добре прогрілося і розкрилися аромати.
Гомілка добре миємо й обсушуємо, з допомогою ножа відокремити шкірку з основної частини гомілки. Робимо тонким ножем кілька проколів у м'ясі і натираємо маринадом, знову одягаємо шкірку і теж натираємо. Ємність, у якій буде запікатися індичка вистилаємо фольгою таким чином, щоб краями потім накрити гомілку, як би зробити купол. Духовку розігріваємо до 200 градусів, упаковуємо ніжку і готуємо 60 хвилин. За цей час нам потрібно випарувати сік, так щоб він зменшився в 2 рази. За 10 хвилин до готовності індичку розгортаємо, поливаємо соком і даємо підрум'янитися.
Гомілка індички з картоплею в духовці в рукаві
Запікаючи гомілку таким способом, ви вб'єте відразу двох зайців. Отримаєте дуже смачне м'ясо і ароматний, соковитий картоплю на гарнір.
Інгредієнти: картопля – 600 г; чебрець – пару гілочок; гомілка індички – 1 шт.; часник – 4 зубки; цибуля – 1 цибулина; морква – 1 шт.; соєвий соус – 40 мл; майонез – 40 г; сіль. Приготування Гомілка добре миємо й обсушуємо, ножем робимо проколи і вставляємо туди маленькі шматочки моркви і часнику. Потім змішуємо соєвий соус, чебрець і майонез і поливаємо гомілку з усіх боків, обмазуємо, намагаємося пролізти як можна далі під шкірку, т. до. вона товста і погано пропускає маринад до м'яса. Залишаємо маринуватися на 2 години. Картоплю почистимо і поріжемо досить великим кубиком. Цибулю ріжемо чвертькільцями, залишки моркви і часнику теж додаємо сюди ж, присаливаем. Замариновану гомілку дістаємо з маринаду і поміщаємо в рукав. Залишки соусу виливаємо в картоплю перемішуємо і теж відправляємо в рукав. Запікаємо близько години на 200 градусах.