Філе індички, так само як і філе курки, володіє однією відмінною рисою, що викликає масу неприємностей у недосвідчених кулінарів – це м'ясо легко пересихає під час приготування, оскільки містить мінімум жиру. Далі ми докладно розповімо про те, як приготувати філе індички в духовці і зберегти його соковитість.
Філе індички в рукаві в духовці з овочами
Затримувати всю вологу та м'ясні соки допоможе рукав для випікання. Тут він буде забезпечувати шматку соковитість разом з простий овочевий начинкою з цікавим смаком.
Інгредієнти: філе індички - 520 г; ріпчаста цибуля - 75 г; гарбуз - 185 г; фініки - 5 шт.; часник - 2 зубки; шпинат - 85 м; листя шавлії - 2 шт. Приготування Очистіть м'якоть гарбуза і розділіть її на дрібні кубики. Спасеруйте цибулю разом з шматочками гарбуза, поки гарбуз не дійде до напівготовності. З'єднайте всі зі шпинатом і додайте пюрированные зубки часнику разом з нарізаним шавлією. Зачекайте, поки трави і часник пустять свій аромат, після чого зніміть начинку з вогню, змішати з нарізаними фініками і остудіть.
Розділіть філе індички навпіл і розкрийте його на манер книжки. Викладіть начинку в центрі і скріпіть краю шматка зубочистками, або перев'яжіть всі кулінарною ниткою. Покладіть філе в рукав для запікання і відправте на півгодини при 190 градусах.
Філе індички в духовці в сметані
Інгредієнти: курячий бульйон - 290 мл; сметана - 135 г; часник - 2 зубки; лист лавра - 2 шт.; філе індички - 14 кг; крохмаль - 10 г; гілочка розмарину. Приготування Приготуйте суміш з бульйону і крохмалю, додайте туди пюре з часнику, розмарин і лаврові листочки. Наріжте філе індички соломкою і швидко обсмажте, щоб шматочки схопилися, після чого залийте отриманим соусом і поставте під гриль на 10-12 хвилин при 180 градусах. За цей час соус встигне загуснути і схопитися рум'яною скоринкою, а індичка дійде до повної готовності.
Як смачно приготувати філе індички в духовці в соєвому соусі?
Інгредієнти: мед - 165 мл; апельсиновий сік - 65 мл; соєвий соус - 25 мл; гірчиця солодка - 10 г; цедра одного апельсина; філе індички - 16 кг. Приготування Приготуйте просту глазур, змішавши цитрусовий сік з соєю, гірчицею і медом. Поставте суміш на вогонь і уваривайте близько 10 хвилин. Дайте глазурі загуснути.
Натерти філе сіллю і запікайте при 170 градусах близько 50 хвилин, час від часу (приблизно кожні 10 хвилин) змащуючи шматок глазур'ю.