Вернуться назад Распечатать

Як приготувати філе індички в духовці?

Як приготувати філе індички в духовці?
Філе індички, так само як і філе курки, володіє однією відмінною рисою, що викликає масу неприємностей у недосвідчених кулінарів – це м'ясо легко пересихає під час приготування, оскільки містить мінімум жиру. Далі ми докладно розповімо про те, як приготувати філе індички в духовці і зберегти його соковитість.

Філе індички в рукаві в духовці з овочами


Затримувати всю вологу та м'ясні соки допоможе рукав для випікання. Тут він буде забезпечувати шматку соковитість разом з простий овочевий начинкою з цікавим смаком.
Інгредієнти:

  • філе індички - 520 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • гарбуз - 185 г;

  • фініки - 5 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • шпинат - 85 м;

  • листя шавлії - 2 шт.


  • Приготування
    Очистіть м'якоть гарбуза і розділіть її на дрібні кубики. Спасеруйте цибулю разом з шматочками гарбуза, поки гарбуз не дійде до напівготовності. З'єднайте всі зі шпинатом і додайте пюрированные зубки часнику разом з нарізаним шавлією. Зачекайте, поки трави і часник пустять свій аромат, після чого зніміть начинку з вогню, змішати з нарізаними фініками і остудіть.
    Розділіть філе індички навпіл і розкрийте його на манер книжки. Викладіть начинку в центрі і скріпіть краю шматка зубочистками, або перев'яжіть всі кулінарною ниткою. Покладіть філе в рукав для запікання і відправте на півгодини при 190 градусах.

    Філе індички в духовці в сметані


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 290 мл;

  • сметана - 135 г;

  • часник - 2 зубки;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • філе індички - 14 кг;

  • крохмаль - 10 г;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Приготуйте суміш з бульйону і крохмалю, додайте туди пюре з часнику, розмарин і лаврові листочки. Наріжте філе індички соломкою і швидко обсмажте, щоб шматочки схопилися, після чого залийте отриманим соусом і поставте під гриль на 10-12 хвилин при 180 градусах. За цей час соус встигне загуснути і схопитися рум'яною скоринкою, а індичка дійде до повної готовності.

    Як смачно приготувати філе індички в духовці в соєвому соусі?

    Як приготувати філе індички в духовці?

    Інгредієнти:

  • мед - 165 мл;

  • апельсиновий сік - 65 мл;

  • соєвий соус - 25 мл;

  • гірчиця солодка - 10 г;

  • цедра одного апельсина;

  • філе індички - 16 кг.


  • Приготування
    Приготуйте просту глазур, змішавши цитрусовий сік з соєю, гірчицею і медом. Поставте суміш на вогонь і уваривайте близько 10 хвилин. Дайте глазурі загуснути.
    Натерти філе сіллю і запікайте при 170 градусах близько 50 хвилин, час від часу (приблизно кожні 10 хвилин) змащуючи шматок глазур'ю.