Вернуться назад Распечатать

Рецепт чудового блюда - курячі медальйони

Рецепт чудового блюда - курячі медальйони
Куряче філе має досить нейтральний смак і можна сказати, що трохи сухувато. Але є чимало вдалих способів його приготування, при яких воно не тільки не втратить свій сік, а стане ще соковитіше і більш яскравого смаку. Одним з таких чудових рецептів приготування страви є курячі медальйони.

Рецепт курячих медальйонів в духовці


Досить простий і швидкий рецепт, так і продукти найпростіші. А от смак виходить незвичайно ніжний і ароматний.
Інгредієнти:

  • філе куряче – 6 шт.;

  • сир – 150 г;

  • вершки 33% – 300 мл;

  • розмарин – гілочка;

  • часник – 2 зубки;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • суміш перців, часник сухий, сіль.


  • Приготування
    Кожен шматочок філе розрізаємо на дві половинки і поперек злегка відбиваємо. Втім, можна нарізати так, як зручно і більше подобається вам, на смак страви це не вплине. У ступці перетираємо часник свіжий, сухий, суміш перців, листочки з однієї гілочки розмарину, масло і сіль. Перетворюємо все це в пасту і нею натираємо кожен шматочок м'яса. Викладаємо медальйони в посуд для запікання (краще меншого діаметру, але глибше) і кожен шар поливаємо вершками. Зверху все затираємо сиром і запікаємо при середній температурі близько півгодини.

    Як смачно приготувати курячі медальйони з курячої грудки?


    Завдяки оригінальним інгредієнтів, які будуть своєрідною начинкою для медальйонів, це блюдо стане «цвяхом програми» на будь-якому столі.
    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • грудка куряча – 2 шт.;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • авокадо – 1/2 ;

  • болгарський перець – 1/2 ;

  • васабі – 10 г;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • сир – 100 г;

  • кріп – 1/2 пучка;

  • сіль, рослинне масло, перець.


  • Приготування
    Курячу грудку поділяємо на філе і кожну таку філешку розрізаємо на два плоских шматочка медальйона. Злегка відбиваємо їх, присаливаем і посипаємо перцем. Так вони постоять кілька хвилин, щоб злегка замаринуватися.
    Цибулю і кріп дрібненько порубаємо і відправимо обсмажитися на олії, як тільки цибуля став просвічуватися, заливаємо в сковороду суміш соєвого соусу з васабі і тушкуємо, поки рідина випарується.
    Яйця відварюємо круто і заливаємо холодною водою, щоб вони швидше охололи і потім краще чистилися.
    Рецепт чудового блюда - курячі медальйони
    Медальйони обсмажуємо по 2 хвилини з обох боків на дуже гарячій сковороді і перекладаємо в посуд для духовки в один шар. Яйця очищаємо і дрібно кришимо, змішуємо з цибулею. Болгарський перчик нарізаємо на шматочки по одному на кожен медальйон. Авокадо витягуємо з оболонки і також нарізаємо на шматочки. Якщо попався дуже стиглий плід, то можна зробити порції столовою ложкою.
    Тепер на кожен шматочок курки викладаємо по ложці начинки, по шматочку перцю і авокадо, а зверху, на дрібній тертці затираємо сиром. Запікаємо 15 хвилин при 230 градусах, а потім залишаємо ще на 5 хвилин у вимкненій духовці.