Вернуться назад Распечатать

Домашня шинка

Домашня шинка
Звичайно шинку готують зі свинини, а також з індичатини і курятини. У промисловому виробництві цього м'ясного продукту можуть використовуватися різні шкідливим хімічні добавки.
Можна, однак, і в домашніх умовах приготувати смачну шинку (без добавок), розповімо, як це зробити. Так що, йдемо в магазин за м'ясом, вибираємо тільки свіже незаморожене.
Будь-які рецепти приготування шинки в домашніх умовах припускають використання ветчинницы (це такий нескладний кухонний девайс у вигляді циліндра з пружинним пресом), або підручних засобів, наприклад, використаних пластикових пляшок.

Домашня шинка з курки та індички – рецепт


Інгредієнти:

  • індичатина (без кісток і шкіри) – 700 г;

  • курятина (філе з грудки) – 700 г;

  • спеції для бульйону мелені (лавровий лист, перець горошком, гвоздика, коріандр );

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • желатин (необов'язковий) – 1 уп.;

  • оливки молоді без кісточок – 10-12 шт.;

  • лимон;

  • мадера, херес або плодове бренді – 30 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками (як на плов) і варимо з додаванням цибулі і спецій, води не повинно бути багато. Дрібні шматочки індички зварюються до готовності приблизно за 1 годину, а курятина – за 30 хвилин, тому її закладаємо пізніше, в процесі. Ще краще зварити в окремих каструльках, а потім з'єднати.
    Цибулину і лавровий лист викидаємо, м'ясо виймаємо шумівкою і відкидаємо на друшляк або сито.
    Бульйон приправляємо часником і соком лимона, вливаємо мадеру, охолодити до теплого, проціджуємо. Розвести желатин в невеликій частині бульйону (1 пакетик – на чашку). В принципі, индюшиный бульйон (і з м'яса півня) чудово желирующая сам по собі, якщо готуєте тільки з курятини, все ж потрібно додати желатин.
    Нарізаємо кружечками оливки. Невелику кількість бульйону змішуємо з м'ясом і нарізаними оливками.
    Домашня шинка

    Якщо використовуєте ветчинницу, далі все просто: заповнюємо масою робочу частину, встановлюємо пружини в натяг і поміщаємо в холодильник на піддоні (для стікання зайвої рідини).
    У більш простому варіанті, беремо використану чисту пластикову пляшку (15-2 л), відрізаємо верх і заповнюємо решту приготовленої ветчинной масою. Можна встановити гніт, наприклад, стандартну скляну пляшку з водою ємністю 05-07 л. Поміщаємо в холодильник до впевненого застигання. Годин через 5-8 розрізаємо пластик і отримуємо готову шинку. Її можна тепер нарізати скибочками і подавати до столу.