Багато хто навіть не підозрюють, скільки чудових і неймовірно смачних страв можна приготувати з самої звичайної свинячий рульки. Цей бюджетний продукт може стати основою смачного запеченого в духовці ласощі або ж найніжнішої свинячої тушонки. А як приготувати ці чудові страви ми розповімо нижче в наших рецептах.
Як запекти свинячу рульку в домашніх умовах?
Інгредієнти: свиняча рулька (велика) – 18-2 кг; натуральний соєвий соус – 75 мл; цибулина ріпчаста – 120 г; морква – 85 м; корінь селери – 45 г; лаврові листочки – 3 шт.; горошки чорного перцю – 10-15 шт.; горошини запашного перцю – 5-7 шт.; сіль велика – за смаком; Для запікання:
пиво світле – 150 мл; мед квітковий – 75 г; соус табаско – за смаком; соус соєвий – 55 мл Приготування Приготування свинячої рульки в домашніх умовах починаємо з попередньої підготовки вихідного продукту. Миємо, чистимо щіткою і соскабливаем, якщо буде потрібно, забруднення зі свинячої рульки ножем і заливаємо водою, помістивши її перед цим у відповідну посудину для варіння. Додаємо туди ж очищену цибулину і коріння цілком, вливаємо якісний соєвий соус, кидаємо лаврове листя і горошки чорного перчика і запашного і підсолюємо вміст ємності за смаком. Маємо страву на вогні, після закипання, збираємо піну, а потім знижуємо температуру до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і варимо вміст години три. По готовності виймаємо рульку на решітку і даємо їй гарненько стекти і обсохнути.
Тепер змішуємо світле пиво, квітковий мед, соєвий соус і табаско, намазуємо отриману суміш на гомілку, покриваючи її по всій поверхні. Залишаємо страву в маринаді на одну годину, після чого оновлюємо шар пряної глазурі на поверхні гомілки і відправляємо її для запікання в прогріту духовку. Приблизно через тридцять хвилин перебування страви при температурі 180 градусів можна буде витягувати його на блюдо і подавати до столу, доповнивши тушкованою капустою і відварною або запеченою картоплею.
Тушонка з свинячої рульки в домашніх умовах
Інгредієнти: свиняча рулька (без кістки) – 2 кг; м'якоть свинини – 2 кг; лаврові листочки – 5-7 шт.; горошки чорного перцю – 2 ст. ложки; горошини запашного перцю – 1 ст. ложка; сіль крупна (нейодированная)– за смаком. Приготування Для приготування тушкованого м'яса можна взяти тільки свинячу рульку, але для ідеального смаку краще все ж додати трохи м'якоті свинини з лопатки або задньої частини. Підготовлену рульку позбавляємо від кістки і нарізаємо м'ясо на шматочки. Укладаємо продукт в промаслений казан або іншу посудину, придатну для використання в духовці, чергуючи шари з сіллю, листочками лавра і горошинками чорного і запашного перцю. Визначаємо ємність з м'ясом в прогріту духовку і тушкуємо тушонку протягом чотирьох годин при температурі 125-140 градусів.
По готовності розкладаємо тушонку по стерильним баночках і укупориваем для зберігання.