Вернуться назад Распечатать

Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?

Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?
Багато хто навіть не підозрюють, скільки чудових і неймовірно смачних страв можна приготувати з самої звичайної свинячий рульки. Цей бюджетний продукт може стати основою смачного запеченого в духовці ласощі або ж найніжнішої свинячої тушонки. А як приготувати ці чудові страви ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як запекти свинячу рульку в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • свиняча рулька (велика) – 18-2 кг;

  • натуральний соєвий соус – 75 мл;

  • цибулина ріпчаста – 120 г;

  • морква – 85 м;

  • корінь селери – 45 г;

  • лаврові листочки – 3 шт.;

  • горошки чорного перцю – 10-15 шт.;

  • горошини запашного перцю – 5-7 шт.;

  • сіль велика – за смаком;


  • Для запікання:

  • пиво світле – 150 мл;

  • мед квітковий – 75 г;

  • соус табаско – за смаком;

  • соус соєвий – 55 мл


  • Приготування
    Приготування свинячої рульки в домашніх умовах починаємо з попередньої підготовки вихідного продукту. Миємо, чистимо щіткою і соскабливаем, якщо буде потрібно, забруднення зі свинячої рульки ножем і заливаємо водою, помістивши її перед цим у відповідну посудину для варіння. Додаємо туди ж очищену цибулину і коріння цілком, вливаємо якісний соєвий соус, кидаємо лаврове листя і горошки чорного перчика і запашного і підсолюємо вміст ємності за смаком. Маємо страву на вогні, після закипання, збираємо піну, а потім знижуємо температуру до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і варимо вміст години три. По готовності виймаємо рульку на решітку і даємо їй гарненько стекти і обсохнути.
    Тепер змішуємо світле пиво, квітковий мед, соєвий соус і табаско, намазуємо отриману суміш на гомілку, покриваючи її по всій поверхні. Залишаємо страву в маринаді на одну годину, після чого оновлюємо шар пряної глазурі на поверхні гомілки і відправляємо її для запікання в прогріту духовку. Приблизно через тридцять хвилин перебування страви при температурі 180 градусів можна буде витягувати його на блюдо і подавати до столу, доповнивши тушкованою капустою і відварною або запеченою картоплею.

    Тушонка з свинячої рульки в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свиняча рулька (без кістки) – 2 кг;

  • м'якоть свинини – 2 кг;
  • Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах?

  • лаврові листочки – 5-7 шт.;

  • горошки чорного перцю – 2 ст. ложки;

  • горошини запашного перцю – 1 ст. ложка;

  • сіль крупна (нейодированная)– за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тушкованого м'яса можна взяти тільки свинячу рульку, але для ідеального смаку краще все ж додати трохи м'якоті свинини з лопатки або задньої частини. Підготовлену рульку позбавляємо від кістки і нарізаємо м'ясо на шматочки. Укладаємо продукт в промаслений казан або іншу посудину, придатну для використання в духовці, чергуючи шари з сіллю, листочками лавра і горошинками чорного і запашного перцю. Визначаємо ємність з м'ясом в прогріту духовку і тушкуємо тушонку протягом чотирьох годин при температурі 125-140 градусів.
    По готовності розкладаємо тушонку по стерильним баночках і укупориваем для зберігання.