Вернуться назад Распечатать

Свиняча рулька, запечена в рукаві

Свиняча рулька, запечена в рукаві
Як і будь-червоне м'ясо на кістці, свиняча рулька любить тривале приготування при невисоких температурах, тільки в таких випадках це червоне м'ясо легко розпадається на волокна і наповнюється смаком. Сприяти рівномірному пропеканию і збереження всіх м'ясних соків допоможе спеціальний рукав. Нижче ми поговоримо про варіанти приготування свинячої рульки, запечена в рукаві.

Свиняча рулька, запечена з картоплею в рукаві


Ідеальним гарніром до вепреву коліну вважається тушкована капуста або запечена картопля. В рецепті нижче ми вирішили зупинитись на останньому варіанті.
Інгредієнти:

  • свиняча рулька;

  • головка часнику;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • картопляні бульби (великі) - 4 шт.


  • Приготування
    Сполоснувши і обсушивши свинячу рульку, натріть її сіллю і рослинним маслом. У м'якоті свинячий гомілки зробіть глибокі, але невеликі отвори і покладіть в кожну з них роздавлений часниковий зубок. Компанію часнику в свинячий м'якоті можуть скласти ароматні коренеплоди або ваші улюблені сушені трави. Картопля розділіть на брусочки, полийте залишилися олією, приправити і викладіть на дно рукава. Поверх розмістіть свинячу рульку і залиште все запікати протягом двох годин при 200 градусах.

    Свиняча рулька, запечена в пиві в рукаві – рецепт


    Рулька – класика чеської кухні, а яка чеська кухня без смачного пива? Саме в пиві ми і будемо запікати м'ясо з наступного далі рецептом.
    Інгредієнти:

  • свиняча рулька;

  • темне пиво - 980 мл;

  • мед - 45 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • гвоздика - 6 бутонів;

  • гірчиця - 15 г;

  • суміш спецій для м'яса - 10 р.


  • Приготування
    Розітріть бутони гвоздики в порошок і з'єднайте їх з готовою сумішшю спецій для м'яса. Додайте гірчицю і мед, розтерті в пасту часникові зубки, а
    Свиняча рулька, запечена в рукаві
    потім залийте все пивом. За допомогою довгого, але тонкого ножа, зробіть у рульки глибокі отвори і покладіть м'ясо в пивний соус. Залиште шматок промаринуватися на пару годин, не забуваючи перевернути його по закінченні половини часу. Запечатайте все в рукав і зробіть у ньому кілька невеликих отворів для виходу пари. Свиняча рулька, запечена в духовці в рукаві буде готова не менш ніж через 25 години, при цьому перший годину м'ясо слід запікати при 200 градусах, а останні півтора години – при 180. Діставши і знявши з рульки рукав, не поспішайте розбирати її, дайте м'ясу постояти і увібрати все вируючі соки назад приблизно за 10 хвилин.