Перед тим, як щось приготувати з свинячої корейки необхідно правильно її вибрати, щоб не залишитися як кажуть у розбитого корита. Якість страви з свинячої корейки, як в принципі і будь-якого іншого м'ясної страви, дуже залежить від самого м'яса. Тут може вплинути, як вік самої свині, так і правильність зберігання м'яса. Для стейка на відміну від гуляшу заморожене свиняче м'ясо не підійде, при смаженні з-за порушеної структури воно буде виділяти багато соку, і в результаті вийде досить сухий шматок м'яса. Потрібне м'ясо можна легко визначити, натиснувши на нього пальцем, якщо втиснутий частина легко і швидко відновлюється і ви вже не бачите місце натискання, то м'ясо підходяще, залишається тільки його понюхати, таким чином виключивши придбання свинини з стороннім запахом. Який може з'явитися просто від не правильного сусідства з іншими продуктами або ж з-за порушень процесу обвалки.
Стейк зі свинячої корейки
Інгредієнти: стейк з корейки – 2 шт.; часник – 2 зубки; вино (сухе біле) – 70 г; масло вершкове – 60 г; масло рослинне – 50 г; сік яблучний – 100 г; розмарин (подрібнений) – 1/4 ч. ложки; орегано – 1 /2 ч. ложки; перець; сіль. Приготування Отже, обидва стейка посипте сіллю, перцем і орегано, після чого не дуже сильно поплескайте по них рукою, як би забиваючи сіль і спеції всередину м'яса, переверніть і повторіть ці дії з іншого боку корейки. Залишити м'ясо просочитися спеціями і сіллю треба хоча б на 40 хвилин, при цьому не змінюючи його в холодильник, так як для смаження воно має бути кімнатної температури. Після на добре розпеченій сковороді з рослинним маслом обсмажте корейку, приділивши кожній стороні від 3 до 5 хвилин. Часник наріжте як можна дрібніше і обсмажуйте його в тій же сковороді, де смажилися стейки, додатково додавши туди вершкове масло, час часнику знадобиться не більше половини хвилини, після чого влийте до нього вино. А через пару хвилин, туди ж приєднайте розмарин і почекавши ще пару хвилин додайте сік. Коли рідина максимально випарується і буде схожа на соус, поверніть стейки в сковороду з соусом і доведіть до готовності, в процесі не забуваючи поливати їх тим же соусом з сковороди.
Шашлик зі свинячої корейки
Інгредієнти: корейка свиняча – 1 кг; кефір – 05 л; цибуля – 2 цибулини; перець; сіль. Приготування Корейку розділіть на стейки і добре присипте сіллю і перцем, не забувши добре з нею поплескати руками, вбивши таким чином в неї сіль і перець. Цибулю краще подрібнити в пюре кухонною технікою і засипати їм м'ясо, після чого влийте кефір і вже через кілька годин можна приготувати на вугіллі чудовий шашлик.
Відбивні зі свинячої корейки
Інгредієнти: корейка свиняча – 1 кг; масло рослинне – 60 г; перець; сіль. Приготування На приготування вам знадобиться близько чверті години, корейку розріжте по кожній кісточці, посипте сіллю і перцем, після чого добре відбийте, але не в стан тонкого лаваша. Залишається тільки обсмажити при високій температурі використовуючи рослинне масло.