Приготування йогурту з допомогою спеціально призначеного для цієї мети девайса дозволяє значно спростити процес за рахунок підтримки постійної температури на встановлений період часу. Але домашній йогурт можна приготувати і без йогуртниці , скориставшись рецептами з цього матеріалу.
Йогурт в домашніх умовах без йогуртниці
Якщо вам доводилося готувати йогурт до цього і у вас залишилася невелика порція, або ви знаєте про якісний купленому продукті, то використовуйте його як альтернативу порошкової заквасці.
Інгредієнти: молоко - 18 л; готовий йогурт - 65 мл Приготування Якщо молоко не проходило стерилізацію на виробництві, то попередньо вам знадобиться довести його до кипіння самостійно, а потім охолодити. Пастеризоване молоко можна просто відразу розігрівати до температури 40-45 градусів. Попередня пастеризація допоможе позбутися від несприятливої мікрофлори, яка може перешкодити розвиватися бактеріям з вашого йогурту.
Після підігріву, змішайте молоко з йогуртом, накрийте і дайте постояти в теплі мінімум 4 години, можна 6-8. Перед зняттям проби йогурт, приготований своїми руками без йогуртниці, залишають охолодитися.
Домашній йогурт з закваски без йогуртниці
Альтернативний спосіб перетворення молока в йогурт полягає в додаванні до молока бактеріальної закваски . Всі деталі процесу приготування зазвичай вказані на упаковці продукту.
Перед тим, як зробити вдома йогурт без йогуртниці, переконайтеся, що молоко для нього пройшло попередню пастеризацію. В іншому випадку прокип'ятіть його і остудіть. Слідуючи інструкції, влийте порцію теплого молока (близько 40 градусів) у флакон з порошкової закваскою і збовтайте. Після, перелийте розчин закваски до загальної маси молока,
знову добре розмішайте попередньо ошпаренной ложкою, і залиште в теплі на всю майбутню ніч. Вранці помістіть ємність з йогуртом домашнього приготування без йогуртниці в холодильник і залиште там до охолодження.
Густий йогурт в домашніх умовах без йогуртниці
Якщо у вас є порція заготовленого йогурту і ви хочете зробити його гущі, то немає нічого простіше. Візьміть марлевий зріз і складіть його в 3-4 рази. Накрийте їм друшляк або сито, а потім вилийте йогурт поверх. Після, накрийте поверхню кінцями зрізу і поставте вантаж поверх. Залиште продукт у холодильнику на 6 годин, перевірте густоту. Якщо готовий йогурт, зроблений своїми руками без йогуртниці вас влаштовує, то розливайте його по контейнерах і залишайте на зберігання.