Вернуться назад Распечатать

Броколі в духовці з сиром

Броколі в духовці з сиром
Брокколі чи користується найбільшою популярністю в порівнянні зі своїми побратимами. Багато їдці не люблять ці зелені суцвіття за неприємний аромат і відсутність смаку, але подібні характеристики ця капуста набуває лише при неправильному приготуванні. Цей матеріал ми вирішили присвятити цікавого способу приготування брокколі в духовці з сиром, який припаде до смаку всім тим, хто раніше не поважав цю капусту.

Брокколі, запечена в духовці з сиром – рецепт


Навіть ті, хто на дух не переносять брокколі, полюблять цей рецепт. Все тому, що капуста в ньому поєднується з великою кількістю вершкового соусу і сиру, а тому її смак не виходить на перший план. Ще один доказ того, що будь-який продукт на пару з бешамелем стає смачнішим.
Інгредієнти:

  • брокколі - 640 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 15 г;

  • молоко - 210 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • тертий сир - 145 р.


  • Приготування
    Для того, щоб капустяні суцвіття не залишилися жорсткими після запікання, спочатку їх бланшують в підсоленому окропі протягом 3 хвилин.
    Поки капуста проходить первинне приготування, розтопіть масло і спасеруйте на ньому борошно приблизно півхвилини. До отриманої борошняний пасті порціями підливайте молоко. Коли соус почне загусати, зменшіть жар, приправте його, додайте гірчицю і жменю тертого сиру.
    Розподіліть бланшовані суцвіття в промасленим формі і залийте соусом. Зверху висипте весь залишився сир і відправте блюдо в духовку на півгодини (температура 180 градусів).

    Запіканка з брокколі з яйцем і сиром в духовці


    Заміною ранкового омлету з овочами може стати ця запіканка, яку можна приготувати з вечора.
    Інгредієнти:

  • суцвіття брокколі - 480 м;

  • масло - 55 г;

  • борошно - 35 г;

  • молоко - 475 мл;

  • тертий сир - 175 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Попередньо суцвіття можна бланшувати або запекти в мікрохвильовій печі, з невеликою порцією води протягом 2 хвилин.
    Тепер прийміть за соус. Схема приготування залишається тією ж, що і стандартного бешамеля: спершу обсмажуємо борошно з маслом приблизно півхвилини, потім розводимо все молоком і всипаємо приблизно половину сиру. Прибравши соус з вогню, ледь охолодіть його, а потім збийте з яйцями і приправте мускатним горіхом. Залийте бланшовані суцвіття соусом і посипте сиром, що залишився. Запікайте близько години при 160 градусах, за цей час соус повинен стати щільним, а поверхню запіканки – підрум'яниться.

    Брокколі з сиром і сметаною в духовці


    Зробити запіканку більш ситної можна завдяки додаванню курки або будь-якого іншого м'яса на ваш розсуд, а для різноманітності, крім самої брокколі, можна пускати в хід і суцвіття цвітної капусти.
    Інгредієнти:

  • головка брокколі (середнього розміру);

  • головка цвітної капусти (середнього розміру);

  • сир - 230 г;

  • курятина - 340 г;
  • Броколі в духовці з сиром

  • молоко - 75 мл;

  • сметана - 75 мл;

  • хлібна крихта - 1 ст.;

  • жменю тертого пармезану.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати брокколі в духовці з сиром, розберіть обидва качана на суцвіття. Обсмажте суцвіття в розігрітій олії протягом пари хвилин, приправте і влийте чверть склянки води. Накрийте посуд з капустяними суцвіттями і дайте їм пропаритися протягом п'яти хвилин. Відварну птицю розберіть на волокна. Змішайте молоко разом зі сметаною і тертим сиром. Викладіть капусту і курку у форму і покрийте підготовленим соусом. Зверху посипте блюдо додаткової жменею тертого сиру з вираженим смаком (наприклад, пармезану), і хлібної крихтою. Поставте блюдо в форму для запікання і залиште при 200 градусах на півгодини.