Властивості і чудові смакові якості гарбуза роблять її просто незамінною для пісного меню. З неї можна приготувати чудовий суп-пюре, пиріг або котлети, про що ми розповімо нижче в наших рецептах.
Пісний суп-пюре з гарбуза
Інгредієнти: свіжий гарбуз – 570 г; селера стеблової – 2 стебла; свіжа морква – 90 г; ріпчаста цибулина – 90 г; часникові зубці – 2-3 шт.; олія рослинна без аромату – 55 мл; томатний соус або пюре – 70 г; кайенский перець мелений – 1 невелика щіпка; горіх мелений мускатний – 1 невелика щіпка; перець чорний свіжозмелену – 1 щіпка; сіль велика – за смаком. Приготування Беручись за приготування супу-пюре, підготуємо в першу чергу основу страви - гарбуз. Якщо у вас цілий плід, то промиваємо його, розрізаємо навпіл, виймаємо середину з насінням, обрізаємо жорстку шкірку, а м'якоть нарізаємо довільними шматочками. Нарізаємо на частини очищений ріпчасту цибулину, стебла селери, зубчики часнику, попередньо очистивши їх, і перетираємо на крупній тертці моркву.
Підрум'янюємо в рослинному маслі на прогрітій сковороді цибулька, а через пару хвилин закладаємо моркву і обсмажуємо овочі разом ще кілька хвилин.
Складаємо В каструлю підготовлену гарбуз, стебла селери, часничок і викладаємо піджарку. Вливаємо до овочів воду, щоб вона повністю покрила. Ставимо каструлю на вогонь, даємо вмісту закипіти на сильному вогні, а потім інтенсивність спека знижуємо і варимо овочі до м'якості всіх шматочків.
Тепер обробляємо овочеву суміш блендером до отримання пюре, присмачую супчик сіллю, приправляємо кайенский і чорним перчиком, кидаємо також дрібку меленого мускатного горіха і перемішуємо. Хвилин через десять суп-пюре настоїться і буде готовий до подачі.
Пісний пиріг з гарбуза - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне просеянная – 315 г; свіжий гарбуз – 670 г; пісок цукровий – 220 г; ізюм світлий – 190 г; розпушувач тіста – 20 г; будь коньяк або ром – 40 мл; мелена кориця – 2 середні пучки; мелена гвоздика – 1 середня щіпка; мед рідкий – 75 г; плід апельсина – 1 шт. Приготування Щоб приготувати пісний пиріг з гарбуза, очищаємо овоч від жорсткої шкірки і нутрощів з насінням, а м'якоть нарізаємо дрібненькими кубиками або перетираємо на крупній тертці. Потім змішуємо гарбузову масу в мисці з цукровим піском, медом, коньяком або ромом, меленою корицею і гвоздикою, а також додаємо цедру і сік лимона. Дуже ретельно все перемішуємо, додаємо просіяне борошно і знову вимішуємо до розчинення борошняних грудок. Перекладаємо отриману основу пирога в промаслений рослинним маслом ємність для запікання і розташовуємо на середній полиці розігрітій духовки. Температурний режим при цьому налаштовуємо на 185 градусів. Приблизно через сорок хвилин перевіряємо готовність пирога з сухою дерев'яною шпажці, виймаємо форму з виробом з духовки і даємо йому повністю охолонути перед подачею.
Пісний рецепт котлет з кабачків і гарбуза
Інгредієнти: кабачки (свіжі або заморожені) – 270 г; гарбуз – 270 г; картопля, зварена в мундирі – 320 г; борошно пшеничне – 220 г; коріандр мелений – 1 щіпка; мелений чорний перець – 1 щіпка; свіжа зелень кропу – 3-4 гілочки; кухонна сіль – за смаком; олія рослинна рафінована – 55 мл Приготування Кабачкову і гарбузову м'якоть подрібнюємо за допомогою ємності блендера, а картопля, зварена в мундирі, очищене і охолоджене перетираємо через дрібну тертку. З'єднайте підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо дрібненько нарізану зелень кропу, по щіпці меленого коріандру і чорного перчика, сіль кухонну, чотири столові ложки борошна пшеничного і все ретельно перемішуємо. Зволоженими руками формуємо котлети, паніруємо їх у залишилася борошні і викладаємо в прогріте на сковороді рослинне масло без запаху. Підрум'янюємо вироби з двох сторін, а потім викладаємо на блюдо і подаємо до столу.