Поза сезону яскраві капустяні суцвіття брокколі можна знайти в замороженому вигляді практично в будь-якому супермаркеті. Ніяких специфічних технологій приготування у такий капусти ні, з нею можна робити все те ж саме, що і зі свіжими суцвіттями, правда спочатку броколі доведеться розморозити. Цікаві ідеї того, як приготувати заморожену капусту брокколі, ми розповімо в цьому матеріалі.
Заморожена капуста брокколі – рецепт приготування
Найпопулярнішим застосуванням замороженим суцвіттям є їх використання в супи і рагу. З цієї ідеї почнемо і ми.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; морква - 95 г; стебло селери - 1 шт.; часниковий зубок - 1 шт.; борошно - 25 г; овочевий бульйон - 750 мл; вершки - 210 мл; картопля - 230 г; суцвіття брокколі - 370 г; щіпка паприки. Приготування Першу трійку стандартних супових інгредієнтів дрібно наріжте і припустіть разом. Коли овочі дійдуть до напівготовності, додайте часник і посипте все борошном. Ще півхвилини і до засмажки можна буде влити бульйон і покласти нарізані картопляні бульби. Коли картопля розм'якшиться, настала черга брокколі. Далі, те, скільки варити заморожену капусту брокколі залежить тільки від розміру суцвіть. Коли брокколі дійде до готовності, приправте все паприкою і влийте вершки.
Як приготувати заморожену капусту брокколі смачно?
Брокколі також прекрасний варіант для сніданку, особливо для ранкового овочевого омлету.
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; суцвіття брокколі - 180 г; ріпчаста цибуля - 135 г; томати - 260 г; часник - 4 зубки; куркума мелена - щіпка; щіпка меленого чілі; жменю листя коріандру. Приготування Заморожені суцвіття бланшируйте в окропі не більше 2-3 хвилин. Коли приготування замороженої капусти броколі закінчено, обсушіть її і обсмажте з півкільцями цибулі. Як тільки цибуля розм'якшиться, додайте помідори і часник, посипте все куркумою, чилі і сіллю, а потім додайте збиті яйця. Тепер ви можете перемішати все разом, щоб прискорити процес обжарювання яєць. Або накрити омлет кришкою, зменшити жар і продовжувати підготовку, поки верхівка омлету не схопиться. Готову страву посипають коріандром.
Рецепт курки з брокколі Цей рецепт незрівнянного страви з замороженої капусти броколі до неможливого простий, але в той же час страву в підсумку виходить чудово смачним.
Інгредієнти: курятина - 430 г; ріпчаста цибуля - 95 г; часник - 1 зубок; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 490 мл; суцвіття брокколі - 390 г; вершки - 230 мл; тертий пармезан - 85 р. Приготування Обшпарте заморожену капусту і відправте її обсмажуватися разом з цибулею. Додайте до овочів курятину, приправте все травами і дайте м'ясу дійти до напівготовності. Покладіть часник, влийте бульйон і вершки, після чого додайте тертий сир і варіть соус, поки курка не дійде до готовності.