Іноді хочеться приготувати щось оригінальне і незвичайне. Саме для такого випадку, ми розповімо вам, як приготувати млинці з яблуками. Вони виходять неймовірно смачними, з приємною фруктовою кислинкою.
Млинці з яблучним припеком
Інгредієнти: борошно – 25 г; яйце – 125 г; молоко – 1230 мл; сіль – щіпка; цукор – 15 г; ароматне масло – 45 мл; ванілін; сода – 5 г; цукрова пудра, мед , сметана – за смаком; яблука – 3 шт. Приготування Яйця без шкаралупи збиваємо виделкою з сіллю, цукром, содою і ваніліном. Далі підливаємо трохи тепленького молока і невеликими порціями всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо густе тісто без грудочок і вводимо кілька ложок ароматної олії. Після цього виливаємо все інше молоко, перемішуємо і відставляємо масу в сторону на 20 хвилин.
Ставимо сковорідку на вогонь і добре нагріваємо. Не гаючи часу, зрізаємо з яблук шкірку і натираємо їх на крупній терочке. Розпечену сковорідку промазуємо злегка олією, викладаємо рівним шаром фруктову масу і заливаємо все рівномірним шаром тесту. Обсмажуємо млинці з яблучним припеком на середньому вогні до золотистого кольору, а потім обережно перевертаємо на інший бік і підрум'янюємо. Готові млинчики посипаємо дрібної цукровою пудрою і подаємо з квітковим медом або нежирної сметаною.
Млинці з яблуками та корицею
Інгредієнти: борошно – 305 м; молоко – 295 мл; яйце – 95 г; масло рослинне – 25 мл; цукор – 45 г; яблука солодкі – 205 г; сметана, згущене молоко або дрібна цукрова пудра – за бажанням. кориця мелена – на смак. Приготування Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо суміш виделкою до появи піни. Потім вливаємо тепле молоко, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідної консистенції. Далі вводимо в тісто олію і смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох боків до рум'яного стану.
Далі готуємо начинку для млинців з яблук. Фрукти промиваємо, очищаємо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці, додаємо за смаком корицю, цукор і ретельно все перемішуємо. Тепер залишилося тільки нафарширувати млинці яблучною масою. Для цього викладаємо невелику кількість фруктового пюре на млинець, акуратно загортаємо краю і формуємо конвертик або трикутничок. Точно також чинимо з усіма іншими млинцями. Далі перекладаємо їх на сковороду і обсмажуємо кілька хвилин до рум'яної скоринки. Подаємо страву зі сметаною, згущеним молоком або просто присипавши дрібної цукровою пудрою.
Рецепт млинців з яблуками та бананами
Інгредієнти: молоко – 985 мл; борошно – 555 г; яйце велике -5 шт.; цукор – 25 г; сіль – щіпка; сода – щіпка; цукрова пудра , шоколад – за бажанням; масло рослинне – 55 мл Для начинки:
яблука – 6 шт.; банани – 90 г; цукор – на смак. Приготування Молоко трохи підігріваємо в мікрохвильовці і рівно половину відливаємо в миску. Додаємо в нього сіль, соду, цукор і розбиваємо курячі яйця. Перемішуємо вінчиком і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто,
а потім виливаємо молоко, що залишилося і рослинне масло. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді з двох сторін.
Далі готуємо начинку для млинців з бананів і яблук. Яблука промиваємо, видаляємо насінну коробку і шаткуємо невеликими кубиками. Засипаємо фрукти цукром і тушкуємо на слабенькому вогні, зрідка помішуючи, до м'якого стану. З бананів знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо їх і додаємо до яблук і ретельно перемішуємо. Тепер викладаємо фруктову начинку на млинці і щільно загортаємо конвертиком. Поливаємо ласощі розтопленим шоколадом або просто посипаємо цукровою пудрою.