Вернуться назад Распечатать

Млинці з яблуками

Млинці з яблуками
Іноді хочеться приготувати щось оригінальне і незвичайне. Саме для такого випадку, ми розповімо вам, як приготувати млинці з яблуками. Вони виходять неймовірно смачними, з приємною фруктовою кислинкою.

Млинці з яблучним припеком


Інгредієнти:

  • борошно – 25 г;

  • яйце – 125 г;

  • молоко – 1230 мл;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 15 г;

  • ароматне масло – 45 мл;

  • ванілін;

  • сода – 5 г;

  • цукрова пудра, мед , сметана – за смаком;

  • яблука – 3 шт.


  • Приготування
    Яйця без шкаралупи збиваємо виделкою з сіллю, цукром, содою і ваніліном. Далі підливаємо трохи тепленького молока і невеликими порціями всипаємо борошно пшеничне. Замішуємо густе тісто без грудочок і вводимо кілька ложок ароматної олії. Після цього виливаємо все інше молоко, перемішуємо і відставляємо масу в сторону на 20 хвилин.
    Ставимо сковорідку на вогонь і добре нагріваємо. Не гаючи часу, зрізаємо з яблук шкірку і натираємо їх на крупній терочке. Розпечену сковорідку промазуємо злегка олією, викладаємо рівним шаром фруктову масу і заливаємо все рівномірним шаром тесту. Обсмажуємо млинці з яблучним припеком на середньому вогні до золотистого кольору, а потім обережно перевертаємо на інший бік і підрум'янюємо. Готові млинчики посипаємо дрібної цукровою пудрою і подаємо з квітковим медом або нежирної сметаною.

    Млинці з яблуками та корицею


    Інгредієнти:

  • борошно – 305 м;

  • молоко – 295 мл;

  • яйце – 95 г;

  • масло рослинне – 25 мл;

  • цукор – 45 г;

  • яблука солодкі – 205 г;

  • сметана, згущене молоко або дрібна цукрова пудра – за бажанням.

  • кориця мелена – на смак.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і гарненько збиваємо суміш виделкою до появи піни. Потім вливаємо тепле молоко, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідної консистенції. Далі вводимо в тісто олію і смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох боків до рум'яного стану.
    Далі готуємо начинку для млинців з яблук. Фрукти промиваємо, очищаємо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці, додаємо за смаком корицю, цукор і ретельно все перемішуємо. Тепер залишилося тільки нафарширувати млинці яблучною масою. Для цього викладаємо невелику кількість фруктового пюре на млинець, акуратно загортаємо краю і формуємо конвертик або трикутничок. Точно також чинимо з усіма іншими млинцями. Далі перекладаємо їх на сковороду і обсмажуємо кілька хвилин до рум'яної скоринки. Подаємо страву зі сметаною, згущеним молоком або просто присипавши дрібної цукровою пудрою.

    Рецепт млинців з яблуками та бананами


    Інгредієнти:

  • молоко – 985 мл;

  • борошно – 555 г;

  • яйце велике -5 шт.;

  • цукор – 25 г;

  • сіль – щіпка;

  • сода – щіпка;

  • цукрова пудра , шоколад – за бажанням;

  • масло рослинне – 55 мл


  • Для начинки:

  • яблука – 6 шт.;

  • банани – 90 г;

  • цукор – на смак.


  • Приготування
    Молоко трохи підігріваємо в мікрохвильовці і рівно половину відливаємо в миску. Додаємо в нього сіль, соду, цукор і розбиваємо курячі яйця. Перемішуємо вінчиком і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто,
    Млинці з яблуками
    а потім виливаємо молоко, що залишилося і рослинне масло. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді з двох сторін.
    Далі готуємо начинку для млинців з бананів і яблук. Яблука промиваємо, видаляємо насінну коробку і шаткуємо невеликими кубиками. Засипаємо фрукти цукром і тушкуємо на слабенькому вогні, зрідка помішуючи, до м'якого стану. З бананів знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо їх і додаємо до яблук і ретельно перемішуємо. Тепер викладаємо фруктову начинку на млинці і щільно загортаємо конвертиком. Поливаємо ласощі розтопленим шоколадом або просто посипаємо цукровою пудрою.