Креветки - чудовий морепродукт. Як їх тільки не готують, в Італії креветки варять у молоці або вершках, в Китаї і Японії в зеленому чаї. А ми пропонуємо вам рецепти, які, на нашу думку, зроблять креветки відмінною закускою до пива .
Як приготувати смажені креветки з часником до пива - рецепт
Інгредієнти: креветки (не варені) – 05 кг; соус соєвий – 40 г; олія оливкова – 50 г; часник – 7 зубків; перець чилі (пластівцями) – 1/4 ч. ложки; масло вершкове – 120 г; сік лимона – 60 г; петрушка – 1/2 пучка; розсіл каперси – 20 г; сіль. Приготування Для початку вам потрібно визначитися з видом креветок, які ви хочете з'їсти, це будуть невеликі креветки, так звані північні, до речі вони, напевно, більше підійдуть до пива з-за маленького розміру, ніж продовжать приємне проведення часу. Або ж ви хочете придбати великі південні королівські креветки.
А ось підготовка до приготування біля південних і північних креветок різна, північні креветки варто тільки почистити і добре промити, а у південних після очищення панцира необхідно видалити стравохід, який виглядає як чорна відень і йде уздовж всього хвостика і вже після їх промивають. Для смаження вони звичайно ж повинні бути обсушені, щоб ніхто не постраждав під час приготування.
Налийте масло в сковороду і доведіть до стану, коли воно почне злегка диміти, ось тепер викладіть смажиться креветки, до появи скоринки їм вистачить всього за минуточке з кожної сторони, в цей час їх необхідно посолити. Після додайте перець чилі, видавлений часник і знизьте температуру, при цьому постійно помішуйте, так як часник не повинен підгоріти, ця процедура триватиме від 1 до 2 хвилин. Тепер розсіл каперсів влийте лимонний сік, а його влийте до креветок, слідом за ним дрібно посічену петрушку і 1/4 від написаного в інгредієнтах кількості вершкового масла. Через хвилину обсмажування додайте вершкове масло і дайте йому розтопитися при цьому, просочивши креветки. Креветки можна дістати і викласти на блюдо, а в сковороду налийте трохи води, прогрійте, можна навіть дати покипіти і у вас вийде своєрідний соус, яким можна полити креветки.
Як варити креветки до пива?
Інгредієнти: креветки – 1000 м; духмяний перець – 5 горошин; часник – 3 зубки; лавровий лист – 2 листка; перець горошок – 5 горошин; лимон – 1/2 шт.; кріп; сіль – 60 р. Приготування Обов'язково розморозьте креветки і добре їх промити в друшляку, в каструлю з водою покладіть всі інгредієнти, крім часнику і лимона, після чого поставте закипати. Як тільки вода закипіла, покладіть в неї крупно порубаний часник і почекайте ще кілька хвилин, тільки після цього засипте креветки. Якщо креветки спочатку продавалися варено-заморожені, то просто доведіть до кипіння, а якщо вони були сирі, то проваріть від 3 до 5 хвилин. Після чого в каструлю видавити лимон, перемішайте і дайте мінімум 10 хвилин настоятися.