Ви пробували коли-небудь смажити млинці на йогурті? Якщо так, то не з чуток знаєте, якими ніжними та смачними вони виходять. Йогурт творить чудеса і надає йому легкості. А подавати таку випічку найкраще з медом або солодким сиропом .
Млинці на йогурті і молоці
Інгредієнти: йогурт питний – 505 мл; молоко – 305 мл; яйце добірне – 3 шт.; цукор – на смак; олія рафінована – 15 мл Приготування Яйця без шкаралупи змішуємо з йогуртом, вливаємо молоко і злегка збиваємо до однорідності. Слідом додаємо цукор, додаємо масло і поступово вводимо муку. Вимішуємо швидкими рухами рідке тісто і смажимо млинці на сухий розпеченій сковороді.
Заварні млинці на йогурті
Інгредієнти: вода – 105 мл; питний йогурт – 515 мл; олія рафінована – 25 мл; борошно – 255 г; цукор – 35 г; сода – щіпка; яйце відбірне – 2 шт.; сіль йодована – щіпка. Приготування У мисці збиваємо міксером яйця з дрібною сіллю і цукровим піском. Далі вливаємо питний йогурт і перемішуємо. Потроху підсипаємо борошно і вимішуємо тісто.
У чашку висипаємо соду і заливаємо крутим окропом. Швиденько розмішуємо і вливаємо суміш у миску з тестом. Через 5 хвилин додаємо рафіновану олію і знову перемішуємо. Наполягаємо готове тісто 15 хвилин, а потім розігріваємо сковороду і обсмажуємо млинець, поки він не покриється дірочками. Далі акуратно перевертаємо його і підрум'янюємо з іншого боку. Готові млинці складаємо на питне йогурті стопкою на тарілку.
Млинці на йогурті без яєць
Інгредієнти: густий йогурт – 205 мл; молоко – 505 мл; цукор – 10 г; борошно цільнозернові – 335 г; крохмаль кукурудзяний – 10 г; сода – 5 г; масло домашнє – за смаком; олія без запаху рослинне– 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо йогурт з молоком і суміш підігріваємо до теплого стану в мікрохвильовці. Потім додаємо харчову соду, кукурудзяний крохмаль і всипаємо борошно. За допомогою віночка отримуємо рідке тісто, додаємо трохи масла і перемішуємо. Сковороду добре прогріваємо, трохи змастивши олією і обсмажуємо млинці з двох сторін до підрум'янення. Складаємо готові млинчики стопкою, промазуючи вершковим маслом.
Тонкі млинці на йогурті
Інгредієнти: йогурт питний – 405 мл; яйце відбірне – 2 шт.; борошно – 205 г; цукор – 15 г; кухонна сіль – щіпка; масло рослинне – 25 мл; фрукти і ягоди для прикраси. Приготування Яйця ретельно розтираємо ложкою з цукром в глибокій мисці, вливаємо питний йогурт і всипаємо частинами просіяне борошно. Гарненько все перемішуємо вінчиком, вводимо кілька ложок рослинного масла і відставляємо тісто в сторону. Сковороду промасливаем, розігріваємо на середньому вогні і обсмажуємо млинці з обох боків до появи дірочок. Потім викладаємо їх стопкою на тарілку і прикрашаємо за бажанням свіжими фруктами або ягодами.
Рецепт шоколадних млинців на йогурті
Інгредієнти: яйце відбірне – 4 шт.; темний шоколад – 65 г; борошно – 205 г; молоко – 210 мл; шоколадний сироп – 25 мл; йогурт питний – 175 мл; цукор – 25 г; розпушувач – 10 г; олія рослинна. Приготування Перед тим, як почати приготування млинців на йогурті, шоколад розплавляємо на водяній бані. Не гаючи часу, в миску розбиваємо курячі відбірні яйця і гарненько збиваємо міксером на самій високій швидкості. Потім вводимо охолоджену шоколадну масу, всипаємо борошно пшеничне і розводимо все молоком і йогуртом. Далі вливаємо шоколадний сироп, кидаємо цукор і розпушувач. Перемішуємо вінчиком і залишаємо тісто на 10 хвилин в прохолодному місці. Сковороду промазуємо маслом, добре розігріваємо і обсмажуємо млинці.