Що-то давно я вже не робила салатів з кальмаром! А причина дуже проста. Не пам'ятаю точно коли, десь 2-3 роки тому, я на такі салатики буквально «підсіла». Готувала якщо не щодня, то кілька разів на тиждень точно. Мабуть, тоді просто, що називається, «об'ївся».
Після цього пересичення, коли я бачила банки з кальмаром на полицях магазину, чи не морщилася з думкою «Не хочу!» Потім, здається, і зовсім перестала помічати ці консерви на прилавку. Купувала тунця, сайру, шпроти.
А в цей раз мене «торкнуло» - хочу салат з кальмаром і все тут! Сказано - зроблено! ;) Прикупила баночку і відразу ж стала готувати.
Інгредієнти для салату: - 1 банка консервованого кальмара (240 г)
- 3 середніх картоплини
- 1 велика цибулина
- 4 яйця
- соняшникова олія
- суміш перців
- сіль
Приготування: Відварила в підсоленій воді картоплю в мундирі. Т. к. я розраховувала не лише на сам салат, але і просто поїсти картоплі, то в каструлю вирушило не три штуки, а більше.
Поставила на газ яйця. Теж на одне більше, ніж потрібно для салату. Зайве вирішила пустити на прикрасу готового страви зверху. Але можна обійтися і без цього.
Велику цибулину порубила ножем і спассеровала на соняшниковій олії, додавши сумішшю свіжомелених перців і сіль.
У салатницю виклала порізаний кальмар. У мене було філе без шкірки, тому процесом очищення я не займалася.
Відварену картоплю очистила від шкірки, порізала кубиками.
Теж саме зробила і з яйцями.
Виклала в салатницю пасеровану цибулю разом з маслом, в якому він обжаривался.
Перемішала і спробувала на смак, досолила. Розклала по порціях і прикрасила кожну з них яєчком, помідори і болгарським перчиком.
Чому я вибрала саме цей салат? Причини дві, а саме: 1. Він виходить не тільки смачним, але і ситним.
2. Він не вимагає заправки майонезом або сметаною. Цілком достатньо того масла, в якому був спассерован цибулю.
А ви полюбляєте салати з кальмаром?