Іноді необхідно швидко і без особливих тимчасових витрат приготувати смачний десерт до чаю. Пропонуємо рецепти швидкого приготування торта без випічки печива зі згущеним молоком, які в потрібний момент прийдуть вам на виручку і забезпечать ласим доповненням до солодкого столу.
Торт «Мурашник» з печива зі згущеним молоком і маслом
Інгредієнти: печиво «Ювілейне» або «Пряжене молоко» – 750 г; згущене молоко варене – 520 г; масло вершкове селянське – 260 г; горіхи волоські або інші на вибір – 320 г; пудра цукрова – 190 р. Приготування За деякий час до початку приготування торта виймаємо масло вершкове з холодильника і кладемо в тепло, щоб воно гарненько размягчилось. Після цього з'єднуємо його в мисці з цукровою пудрою, гарненько збиваємо, а потім з'єднуємо з вареним згущеним молоком і знову пробиваємо ретельно.
Тепер подрібнюємо горіхи до бажаного розміру крихти, вводимо в отриманий крем і перемішуємо до рівномірного їх розподілу. Печиво ламаємо на дрібні шматочки, змішуємо після цього з кремом, викладаємо гіркою на блюдо і притрушиваем крихтами печива, які при бажанні можна змішати з горішками, шоколадною стружкою або іншими добавками.
Торт з печива «Рибки» зі згущеним молоком і маслом
Інгредієнти: печиво «Рибки» – 550 г; згущене молоко варене – 390 г; масло вершкове селянське – 140 г; горіхи волоські або інші на вибір – 170 г; стиглі банани – 2 шт. Приготування Цей торт готується ще швидше і простіше попереднього. Достатньо лише збити м'яке вершкове масло з вареним згущеним молоком, змішати отриманий крем з товченими горіхами, нарізаними бананами та печивом «Рибки» і викласти на блюдо гіркою. Зверху можна декорувати десерт горіховою крихтою. Після застигання ласощі в холодильнику протягом кількох годин можна подавати його до столу.
Торт з вівсяного печива зі згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: печиво вівсяне – 550 г; згущене молоко варене – 390 г; сметана жирністю не менше 25% – 270 г; горіхи волоські або інші на вибір – 150 г; шоколад – 60 г; гаряча вода – 220 мл; цукровий пісок – 25 г; розчинна кава – 1 ст. ложка. Приготування Першим ділом розчиняємо кави і цукровий пісок в гарячій воді, і поки напій остигає, збиваємо до загустіння сметану, додаючи в процесі варене згущене молоко.
Вівсяне печиво просочуємо приготованим кави і укладаємо шарами в роз'ємну форму, грунтовно промазуючи їх приготованим кремом. Залишаємо торт на кілька годин для просочення в холодильнику, а перед подачею притрушиваем сумішшю подрібнених горіхів і натертого шоколаду або ж покриваємо його додатково глазур'ю.