Пропонуємо рецепти простих і, незважаючи на це, неймовірно смачних тортів для приготування в домашніх умовах. Доступний набір компонентів, завжди наявний на кожній кухні і зовсім трохи вільного часу, і ласий десерт без надмірностей гідно доповнить солодкий стіл.
Найпростіший бісквітний торт в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: Для бісквіта:
пшеничне борошно - 1 склянка; цукровий пісок - 1 склянка; курячі яйця - 6 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки; Для крему:
сметана жирністю більше 25% – 490 г; цукровий пісок - 1 склянка; ванільного цукру або ванілін. Приготування У першу чергу займемося приготуванням бісквіта. Дно рознімної форми застелем пергаментным листом і включимо духовку розігріватися, налаштувавши її на температурний режим 180 градусів. В цей час вбиваємо в глибоку чисту і суху миску яйця, додаємо цукровий пісок і обробляємо суміш міксером, починаючи з найнижчих оборотів. Поступово збільшуючи швидкість, домагаємося посвітлілою, пухкої, однорідної маси без домішки цукрових кристалів. Тепер всипаємо в яєчну масу розпушувач і просіяне борошно й акуратно і дбайливо перемішуємо до повного розчинення всіх грудочок.
Перекладаємо бісквітне тісто в підготовлену раніше форму і ставимо на сорок п'ять-шістдесят хвилин випікатися на середній рівень духовки.
Після цього даємо пишному бисквитному коржу охолонути, а потім витягаємо з форми на грати для остаточного охолодження і визрівання. Зазначимо, що бісквіт буде готовий до просякання не раніше, ніж через дванадцять годин. Саме тоді разрежем його на дві-три поздовжні частини.
Для крему густу і жирну сметану обробляємо міксером, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо збивання до загустіння крему і придбання їм пишною текстури. Після цього укладаємо по черзі коржі в кільце рознімної форми і промазуємо кожен сметанним кремом. Для соковитості можна додати трохи шматочків свіжих фруктів чи ягід, або ж просто просочити бісквіт трохи цукровим сиропом .
Оформляємо тортик на свій розсуд. Можна просто помазати тим же кремом, присипати горіхами або прикрасити шматочками фруктів.
Простий і смачний медовий торт в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: Для медових коржів:
пшеничне борошно - 3 склянки; цукровий пісок - 05 склянки; курячі яйця - 2 шт.; вершкове масло - 05 пачки; сода - 2 ч. ложки; мед - 3 ст. ложки ; сіль - щіпка; Для крему:
варене згущене молоко - 1 банка; сметана жирністю більше 25% - 600 р. Приготування Для приготування медових коржів змішуємо в мисці яйця з цукровим піском і дрібкою солі до піни, додаємо шматочки м'якого вершкового масла і соду, закладаємо мед і ставимо ємність з сумішшю на водяну баню. Прогріваємо масу, безперервно розмішуючи, до збільшення в об'ємі і пишності. На це знадобиться приблизно хвилин п'ятнадцять.
Тепер знімаємо миску з вогню, вмішуємо борошно і залишаємо отримане липке тісто остигати. Поділяємо його після цього на п'ять-шість рівних часток і розкачуємо кожну
до бажаного діаметру. Можна це робити відразу на відрозі пергаменту або ж перенести розкатаний пласт на деко з пергаментным листом за допомогою качалки. Випікаємо коржі по три-п'ять хвилин в прогрітому духовій шафі при температурі 200 градусів, а потім обрізаємо, поки гарячі, приклавши тарілку або кришку бажаного розміру. Обрізки подрібнюємо в крихту за допомогою блендера і, поки коржі остигають, робимо крем. Для цього обробляємо міксером сметану до пишноти, поступово додаючи в процесі варену згущенку. Просочуємо отриманим кремом коржі, укладаючи один на одного, обмазуємо виріб кремом зверху і обсипаємо крихтою.