Кому хочеться витрачати дорогоцінний час на приготування вишуканих десертів і тортів з безліччю дорогих компонентів? Набагато пріоритетніше прості, бюджетні рецепти, які передбачають отримання в результаті нескладного і нетривалого технологічного процесу не менш смачних ласощів. Саме такі прості рецепти тортів сьогодні в нашій статті.
Простий рецепт бісквітного торта на сметані
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорти - 2 склянки; цукровий пісок - 2 склянки; курячі яйця - 2 шт.; сметана - 1 склянка; розпушувач - 2 ч. х ложки; Для крему:
сметана жирністю більше 25% - 2 склянки; цукровий пісок - 1 склянка; ванілін або ванільний цукор; Приготування Приготування бісквіта традиційно починаємо з збивання яєць. Обробляємо їх міксером до пишноти, додаючи в процесі цукровий пісок. Домагаємося при цьому розчинення всіх солодких кристалів і збільшення маси в об'ємі вдвічі. На завершення процедури збивання додаємо сметану і розпушувач, а потім вмішуємо борошно, скориставшись ложкою або лопаткою.
Тепер вистилаємо дно форми пергаментным листом і перекладаємо в неї приготоване бісквітне тісто на сметані. Для його випікання завчасно прогріваємо духовку до 200 градусів і маємо форму на середньому рівні. Приблизно через двадцять-тридцять хвилин бісквіт буде готовий. Час випічки залежить від діаметра використовуваної форми і можливостей вашої духовки, тому перевіряємо готовність коржа з сухою дерев'яною шпажці.
Даємо готовому румяному бісквіту охолонути у формі, а потім витягуємо на решітку, повністю охолодити його при кімнатних умовах і розрізаємо на три коржі.
Для крему суміш сметани і цукрового піску обробляємо міксером до пишноти і легкості, додавши в процесі ванілін або ванільний цукор. Тепер збираємо тортик, промазавши кожен корж отриманим кремом. Можна додати за бажанням розпарені сухофрукти , подрібнені горіхи або шматочки фруктів або ягід.
Найпростіший торт на кефірі в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту - 2 склянки; цукровий пісок - 1 склянка; курячі яйця - 3 шт.; кефір - 1 склянка ; розпушувач - 2 чайні ложки ; ванілін; масло рослинне або вершкове; Для крему:
варене згущене молоко; - 1 банка; сметана жирністю більше 25% - 2 склянки. Приготування Процес приготування тіста, як і в попередньому рецепті, починаємо з збивання яєць з цукром. Отримавши однорідну пишну масу, тоненькою цівкою вводимо в неї кімнатної температури кефір і дбайливо перемішуємо до однорідності. Тепер змішуємо просіяне борошно вищого гатунку з розпушувачем і підмішуємо її малими порціями в тісто. Міксером збиваємо тільки яйця з цукром, а для наступних етапів використовуємо лопатку або ложку.
Перелити тісто в промаслений ємність мультиустройства і, вибравши на дисплеї режим «Випічка» витримуємо його протягом 95 хвилин. Після охолодження поділяємо корж на три частини і просочуємо їх кремом, приготовленим шляхом збивання жирної сметани зі згущеним молоком. Приблизно через сім годин перебування в холодильнику тортик просочиться і буде готовий до вживання.
Найпростіший рецепт морквяного торта в домашніх умовах
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту - 2 склянки; цукровий пісок - 1 склянка; курячі яйця - 2 шт.; рафінована рослинна олія - 2 ст. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; морква середнього розміру - 2 шт.; жменя подрібнених волоських горіхів; меленої кориці - 15 ч. ложки; мелена гвоздика - щіпка; мелений мускатний горіх і кардамон - по 1/3 ч. ложки; Для крему:
вершковий сир – 160 г; цукрова пудра – 05 склянки; масло вершкове – 60 р. Приготування Змішуємо натерту на маленькій тертці моркву з іншими компонентами для тесту зі списку інгредієнтів і поміщаємо отриману масу в промаслений форму. Випікаємо морквяний корж при 185 градусах протягом тридцяти п'яти-сорока хвилин, а потім остуджуємо і ріжемо на два пласта. Промазуємо їх кремом, приготовленим шляхом збивання вершкового сиру з маслом і цукровою пудрою. Прикрашаємо тортик по своєму смаку, даємо йому трохи настоятися і просочитися і можемо пробувати.