Якщо ви хоч раз пробували десерт «Червоний оксамит», то обов'язково почнете пошуки рецепта бісквіта для цього загадково-яскравого, незвичайного торта. Але навіть якщо вам не доводилося куштувати на смак «Червоного оксамиту», то ми дуже радимо вам це зробити. Колір цього бісквіта просто полонить всіх своїм виглядом, а ніжність його смаку приводить в невимовне захоплення. Отже, сьогодні пропонуємо приготувати чудовий бісквіт «Червоний оксамит», а ми з задоволенням розповімо вам, як правильно все зробити.
Бісквіт «Червоний оксамит»
Інгредієнти: масло вершкове (825%) – 220 г; ванільний цукор – 1 пакет; звичайний цукор – 320 г; курячі яйця – 3 шт.; гелевий барвник (червоний) – 15 ст. ложки; жирний кефір – 300 мл; пшеничне борошно – 3 ст.; какао– 3 ст. ложки; сіль – 05 ч. ложки; харчова сода – 1 ч. ложка. Приготування Полежавшее на столі близько півгодини вершкове масло перекладаємо в глибоку миску і в неї ж висипаємо звичайний цукор, змішаний з ванільним. На середніх оборотах міксера збиваємо все до придбання маслом білого кольору. Продовжуючи збивати поступово (по одному) вводимо сирі яйця. У отмеренном кількості кефіру розчиняємо, розмішуючи ложкою, червоний гелевий барвник і вводимо цю суміш у збиту масу. Ввімкнувши міксер розмішуємо інгредієнти до однорідної червоного кольору. У борошно вводимо дрібну сіль, харчову соду і какао-порошок, а після все ретельно перемішуємо. Кавового кольору суміш, поступово вводимо в миску з усіма інгредієнтами і також, все збиваємо до однорідного кольору.
У форму на дно вистилаємо пергамент, виливаємо замішане тісто і випікаємо бісквіт при 175 градусах 45 хвилин. Після розріжте отриманий корж на 2 або 3 частини.
Бісквіт «Червоний оксамит» в мультиварці
Інгредієнти: яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 15 ст.; борошно (вищий сорт) – 25 ст.; розпушувач – 1 пакет; рослинна олія – 200 мл; йогурт (без ягід) – 300 мл; темний какао – 2 ст. ложки; ванілін – 1 пакет; сухий червоний барвник – 1 ч. ложка; вершкове масло – 30 р. Приготування Свіжі яйця відокремлюємо від шкаралупи, всипаємо до них цукровий пісок, ванілін і збиваємо все звичайним міксером до подвійного об'єму. У миску з високими стінками виливаємо йогурт, з'єднуємо його з рослинним маслом і слідом викладаємо сюди збиту яєчну суміш. В борошно вищого сорту змішану з розпушувачем насипаємо темний какао і яскраво-червоний, сухий барвник і, перемішуючи всипаємо сипучі інгредієнти до однорідного кольору. Це все вводимо в рідку суміш, добре розмішуємо і отримуємо для нашого бісквіта тісто, яке ми переміщаємо в промаслений вершковим маслом глибоку чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» на 1 годину 15 хвилин. Готовий остиглий бісквіт ділимо на 3 частини.