Вернуться назад Распечатать

Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт

Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт
Якщо ви хоч раз пробували десерт «Червоний оксамит», то обов'язково почнете пошуки рецепта бісквіта для цього загадково-яскравого, незвичайного торта. Але навіть якщо вам не доводилося куштувати на смак «Червоного оксамиту», то ми дуже радимо вам це зробити. Колір цього бісквіта просто полонить всіх своїм виглядом, а ніжність його смаку приводить в невимовне захоплення. Отже, сьогодні пропонуємо приготувати чудовий бісквіт «Червоний оксамит», а ми з задоволенням розповімо вам, як правильно все зробити.

Бісквіт «Червоний оксамит»


Інгредієнти:

  • масло вершкове (825%) – 220 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • звичайний цукор – 320 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • гелевий барвник (червоний) – 15 ст. ложки;

  • жирний кефір – 300 мл;

  • пшеничне борошно – 3 ст.;

  • какао– 3 ст. ложки;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • харчова сода – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Полежавшее на столі близько півгодини вершкове масло перекладаємо в глибоку миску і в неї ж висипаємо звичайний цукор, змішаний з ванільним. На середніх оборотах міксера збиваємо все до придбання маслом білого кольору. Продовжуючи збивати поступово (по одному) вводимо сирі яйця. У отмеренном кількості кефіру розчиняємо, розмішуючи ложкою, червоний гелевий барвник і вводимо цю суміш у збиту масу. Ввімкнувши міксер розмішуємо інгредієнти до однорідної червоного кольору. У борошно вводимо дрібну сіль, харчову соду і какао-порошок, а після все ретельно перемішуємо. Кавового кольору суміш, поступово вводимо в миску з усіма інгредієнтами і також, все збиваємо до однорідного кольору.
    У форму на дно вистилаємо пергамент, виливаємо замішане тісто і випікаємо бісквіт при 175 градусах 45 хвилин. Після розріжте отриманий корж на 2 або 3 частини.

    Бісквіт «Червоний оксамит» в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 15 ст.;

  • борошно (вищий сорт) – 25 ст.;

  • розпушувач – 1 пакет;

  • рослинна олія – 200 мл;

  • йогурт (без ягід) – 300 мл;

  • темний какао – 2 ст. ложки;

  • ванілін – 1 пакет;

  • сухий червоний барвник – 1 ч. ложка;
  • Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт

  • вершкове масло – 30 р.


  • Приготування
    Свіжі яйця відокремлюємо від шкаралупи, всипаємо до них цукровий пісок, ванілін і збиваємо все звичайним міксером до подвійного об'єму. У миску з високими стінками виливаємо йогурт, з'єднуємо його з рослинним маслом і слідом викладаємо сюди збиту яєчну суміш. В борошно вищого сорту змішану з розпушувачем насипаємо темний какао і яскраво-червоний, сухий барвник і, перемішуючи всипаємо сипучі інгредієнти до однорідного кольору. Це все вводимо в рідку суміш, добре розмішуємо і отримуємо для нашого бісквіта тісто, яке ми переміщаємо в промаслений вершковим маслом глибоку чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» на 1 годину 15 хвилин. Готовий остиглий бісквіт ділимо на 3 частини.