«Мурашник»– досить простий у приготуванні, але надзвичайно смачний торт. Як його зробити самостійно, читайте нижче.
Рецепт торта «Мурашник»зі згущеним молоком
маргарин молочний – 200 г; борошно пшеничне вищого сорту – 480 м; натуральне вершкове масло – 180 г; пісок цукровий – 120 г; сметана густа – 180 г; харчова сода – 1/2 ч. ложки; згущене молоко варене – 200 р. Приготування Борошно просіваємо, додаємо цукор, маргарин, сметану, соду і вимішуємо тісто. Проворачиваем його через м'ясорубку і отримані невеликі порції тіста кладемо на змащений лист. Випікаємо до рум'яності. З'єднуємо варену згущенку і м'яке масло в глибокій посуді. Міксером перетворюємо все в однорідну масу. Готове печиво подрібнюємо. Додаємо підготовлений крем зі згущеного молока і добре розмішуємо. Викладаємо масу на широке блюдо, надаємо форму гірки і на 3 години прибираємо в холод.
Як спекти торт мурашник в домашніх умовах?
Інгредієнти: молоко – 300 мл; натуральне вершкове масло – 400 г; курячі яйця – 2 шт.; борошно пшеничне вищого сорту – 450 г; варена згущене молоко – 400 р; розпушувач – 10 р. Приготування Кладемо в миску половину масла і яйця. Додаємо молоко і ретельно розмішуємо. Додаємо розпушувач, просіяне борошно і замішуємо тісто. Прибираємо його на годину в холод. Поміщаємо на змащене деко шматочки тіста і випікаємо чверть години приблизно. Варену згущенку розтираємо з м'яким вершковим маслом. Спечені шматочки тіста подрібнюємо, змішуємо їх з кремом і викладаємо гіркою на блюдо. Верх можна прикрасити розтопленим або тертим шоколадом, маком, горіхами або будь-яким іншим способом за своїм бажанням. Перед подачею тортик повинен постояти в холоді не менше 3 годин.
Класичний торт «Мурашник» з печива
Інгредієнти: печиво – 500 г; волоські горіхи – 200 г; натуральне вершкове масло – 180 г; варена згущене молоко – 250 р. Приготування Печиво подрібнюємо до стану невеликих шматочків – до крихти подрібнювати необов'язково. Очищені волоські горіхи розрізаємо на шматочки. М'яке вершкове масло розтираємо з вареним згущеним молоком до однорідності. Найзручніше це робити міксером. В отриманий крем додаємо горіхи, печиво і добре розмішуємо. З отриманої маси формуємо гірку, прикрашаємо і ставимо в холод на кілька годин для просочення.
Як зробити торт «Мурашник»?
Інгредієнти: цукерки іриски - 350 г; палички кукурудзяні – 300 г; масло вершкове 73% жирності – 200 р. Приготування Спочатку вершкове масло ріжемо шматочками, покласти в мисочку, ставимо на плиту, і коли воно стане м'яким, кладемо туди іриски. Тепер, не забуваючи постійно помішувати, розтоплюємо масло і цукерки. У результаті повинна вийти кремоподібна маса. Опускаємо в неї кожну кукурудзяну паличку і викладаємо гіркою на блюдо. Приблизно на годинку ставимо тортик в холод, а потім подаємо страву до столу.
Торт «Мурашник» класичний з печива – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: печиво пісочне – 700 г; натурально масло вершкове – 150 г; густа сметана – 100 г; варена згущене молоко – 400 р; молочний шоколад – 90 г; ядра волоських горіхів – 200 р. Приготування Печиво криши в заздалегідь підготовлену глибоку миску. Отримана крихта не повинна бути надто малою. В окремому посуді збиваємо варену згущенку. Додаємо розм'якшене масло, сметану і перемішуємо. Тепер кладемо крем мелкорубленые горіхи і знову інтенсивно розмішуємо. З'єднуємо печиво з кремом і перемішуємо до однорідної маси. Поміщаємо її на блюдо гіркою. Верх рясно посипаємо подрібненим на дрібній тертці шоколадом і ставимо тортик в холод для застигання. Приємного чаювання!