Вернуться назад Распечатать

Сметанний торт в духовці – простий рецепт

Сметанний торт в духовці – простий рецепт
Зараз в будь-якому магазині можна купити готовий торт. Але адже домашня випічка завжди смачніше. З цієї статті дізнаєтеся прості рецепти випічки в духовці сметанного торта.

Сметанний торт – простий рецепт


Інгредієнти:

  • згущене молоко – 1 банка;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 8 ст. ложок;

  • натуральне масло вершкове – 90 г;

  • сметана густа – 450 г;

  • великі курячі яйця – 2 шт.;

  • пісок цукровий – 95 г;

  • какао – 15 г;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    М'яке масло збиваємо з яйцями, вливаємо згущене молоко. Просіваємо борошно, додаємо її до підготовленим раніше інгредієнтів. Додаємо гашену соду і інтенсивно розмішуємо. Отримане тісто ділимо навпіл. В одну частину висипаємо какао і інтенсивно перемішуємо. Випікаємо 2 коржі при 180 градусах. Кожен корж ще розрізаємо навпіл, бокові частини обрізаємо і перетворюємо в крихту. Сметану збиваємо з цукром. Наносимо крем на коржі, зверху посипаємо сухарями. Прибираємо найпростіший сметанний торт просочуватися в холодне місце.

    Простий і смачний сметанний торт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 340 г;

  • вершки 30% жирності – 490 г;

  • цукровий пісок – 290 г;

  • сметана густа – 180 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • ківі – 700 г;

  • густий кисіль – 200 мл;

  • банани – 3 шт.


  • Приготування
    Густу сметану збиваємо з 200 г цукру, додаємо розпушувач, просіяне борошно. Тісто ділимо навпіл, випікаємо коржі при 175 градусах до готовності. Потім коржі ділимо ще навпіл. Просочуємо їх киселем і промазуємо збитими вершками. Для цього вершки збиваємо при максимальній швидкості близько 5 хвилин, потім всипаємо залишився цукровий пісок і ще гарненько збиваємо. Кожен шар прослаиваем нарізаними кружальцями фруктами. Зверху простий сметанний торт також промазуємо кремом і прикрашаємо.

    Простий шоколадний сметанний торт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • натуральне вершкове масло – 95 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 490 г;

  • натуральний мед - 190 г;

  • густа сметана – 2 ст. ложки;

  • сода харчова – 10 р.


  • Для крему:

  • сметана густа – 190 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • ядра волоських горіхів – 90 г;

  • пудра цукрова – 100 р.


  • Для глазурі:

  • натуральний шоколад – 90 г;

  • вершкове масло – 25 г;
  • Сметанний торт в духовці – простий рецепт

  • пісок цукровий – 150 г;

  • молоко – 50 мл


  • Приготування
    Розтоплюємо масло, додаємо яйце, цукор, сметану, мед, просіяне борошно, соду і робимо тісто. Поділяємо його на 3 частини, розкачуємо і випікаємо 3 коржа хвилин по 10 кожен при 200 градусах. Для крему сметану розтираємо з пудрою, додаємо ванільний цукор, подрібнені горіхи і перемішуємо. Змащуємо кремом всі коржі. Для глазурі розтоплюємо шоколад, додаємо масло. З цукру і молока варимо сироп. Тоненькою цівкою вливаємо його в шоколад, перемішуємо і заливаємо торт отриманої глазур'ю.