Зараз в будь-якому магазині можна купити готовий торт. Але адже домашня випічка завжди смачніше. З цієї статті дізнаєтеся прості рецепти випічки в духовці сметанного торта.
Сметанний торт – простий рецепт
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банка; борошно пшеничне вищого сорту – 8 ст. ложок; натуральне масло вершкове – 90 г; сметана густа – 450 г; великі курячі яйця – 2 шт.; пісок цукровий – 95 г; какао – 15 г; сода – 5 р. Приготування М'яке масло збиваємо з яйцями, вливаємо згущене молоко. Просіваємо борошно, додаємо її до підготовленим раніше інгредієнтів. Додаємо гашену соду і інтенсивно розмішуємо. Отримане тісто ділимо навпіл. В одну частину висипаємо какао і інтенсивно перемішуємо. Випікаємо 2 коржі при 180 градусах. Кожен корж ще розрізаємо навпіл, бокові частини обрізаємо і перетворюємо в крихту. Сметану збиваємо з цукром. Наносимо крем на коржі, зверху посипаємо сухарями. Прибираємо найпростіший сметанний торт просочуватися в холодне місце.
Простий і смачний сметанний торт
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 340 г; вершки 30% жирності – 490 г; цукровий пісок – 290 г; сметана густа – 180 г; розпушувач – 10 г; ківі – 700 г; густий кисіль – 200 мл; банани – 3 шт. Приготування Густу сметану збиваємо з 200 г цукру, додаємо розпушувач, просіяне борошно. Тісто ділимо навпіл, випікаємо коржі при 175 градусах до готовності. Потім коржі ділимо ще навпіл. Просочуємо їх киселем і промазуємо збитими вершками. Для цього вершки збиваємо при максимальній швидкості близько 5 хвилин, потім всипаємо залишився цукровий пісок і ще гарненько збиваємо. Кожен шар прослаиваем нарізаними кружальцями фруктами. Зверху простий сметанний торт також промазуємо кремом і прикрашаємо.
Простий шоколадний сметанний торт
Інгредієнти: Для тіста:
натуральне вершкове масло – 95 г; яйця – 1 шт.; борошно пшеничне вищого сорту – 490 г; натуральний мед - 190 г; густа сметана – 2 ст. ложки; сода харчова – 10 р. Для крему:
сметана густа – 190 г; ванільний цукор – 10 г; ядра волоських горіхів – 90 г; пудра цукрова – 100 р. Для глазурі:
натуральний шоколад – 90 г; вершкове масло – 25 г; пісок цукровий – 150 г; молоко – 50 мл Приготування Розтоплюємо масло, додаємо яйце, цукор, сметану, мед, просіяне борошно, соду і робимо тісто. Поділяємо його на 3 частини, розкачуємо і випікаємо 3 коржа хвилин по 10 кожен при 200 градусах. Для крему сметану розтираємо з пудрою, додаємо ванільний цукор, подрібнені горіхи і перемішуємо. Змащуємо кремом всі коржі. Для глазурі розтоплюємо шоколад, додаємо масло. З цукру і молока варимо сироп. Тоненькою цівкою вливаємо його в шоколад, перемішуємо і заливаємо торт отриманої глазур'ю.