Пропонуємо вам кілька рецептів приготування смачного домашнього пирога з ягодами. Така випічка прекрасно підійде до прийому гостей і викличе у них тільки позитивні емоції.
Пісочний пиріг з ягодами
Інгредієнти: аґрус - 50 г; маргарин - 200 г; чорна смородина - 50 г; розпушувач - 1 ч. ложка; свіжа малина - 100 г; борошно - 2 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 2 шт. Приготування Яйця розбиваємо в мисочку, відокремивши білки від жовтків. Потім розтираємо маргарин з жовтками, а посуд з білками прибираємо на деякий час в холодильник. Додаємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто.
Розподіляємо його по листу, формуємо бортики і протикаємо в декількох місцях виделкою. Отриманий корж випікаємо в духовій шафі 20 хвилин при температурі 200 градусів. А ми цим часом збиваємо міксером яєчні білки з цукром до утворення пишної піни. Тепер розкладаємо ягоди рівномірно по коржу, присипаємо їх крохмалем і за допомогою кондитерського шприца розподіляємо збиті з цукром білки. Після цього випікаємо пісочний пиріг протягом 30 хвилин при 200 градусах.
Пиріг з ягодами в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 150 г; борошно - 250 г; яєчний жовток - 3 шт.; цукор - 3 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін - за смаком. Для начинки:
яєчні білки - 3 шт.; цукор - 5 ст. ложок; крохмаль - 2 ст. ложки; сметана - 200 г; ягоди - 300 г; ванілін. Приготування Для приготування пирога з сиром і ягодами відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо борошно, кладемо вершкове масло і ванілін. Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його і формуючи бортики. Зверху покриваємо всі ягодами і злегка присипаємо їх крохмалем. Охолоджені білки збиваємо міксером з цукром до стійких піків.
В іншій чашці змішуємо сметану, крохмаль, сир і акуратно з'єднуємо масу зі збитими білками. Готовий крем викладаємо поверх ягід і випікаємо пиріг в режимі «Випічка» близько 90 хвилин. Готову випічку остуджуємо в закритій мультиварці, після чого акуратно перекладаємо на блюдо, розрізаємо і подаємо сирний пиріг з ягодами на стіл.
Відкритий пиріг з ягодами
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 20 мл; розпушувач - 5 г; масло вершкове - 150 г; лимон - 1 шт.; борошно - 300 г; цукор - 30 г; яйце - 1 шт. Для начинки:
ванілін - 4 г; груша - 2 шт.; лохина - 100 г; свіжа полуниця, малина - 100 г; цукор - 50 г; сир - 250 г; яйце - 2 шт.; вершки - 100 мл Приготування Холодне вершкове масло ножем нарізаємо дрібними шматочками і змішуємо з борошном, сіллю, розпушувачем і цукром до крошкообразного стану. Потім додаємо в тісто лимонну цедру, натерту на терочке, розбиваємо яйце і вливаємо трохи холодної води. Після цього замішуємо еластичне, але не круте тісто, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Після закінчення часу, розкачуємо тісто в коло і викладаємо в попередньо змащену маслом форму, рівномірно розподіливши його по дну і стінкам. Наколюємо тісто виделкою в декількох місцях і покриваємо зверху папером для випічки.
Потім насипаємо трохи квасолі і випікаємо корж в розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Далі квасоля висипаємо, корж залишаємо остигати, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього розтираємо сир з цукром, додаємо ванілін і вершки. Окремо збиваємо міксером яйця і викладаємо в сирну масу. Груші нарізаємо часточками, укладаємо на дно пирога і заливаємо все сирним кремом, присипавши зверху ягодами. Випікаємо 40 хвилин в гарячій духовці. Після цього пиріг охолодити, викладаємо на блюдо і прикрашаємо цукровою пудрою.