Якщо хочете приготувати щось смачне і при цьому заощадити час, пропонуємо вам зробити простий торт зі сметаною. Він виходить чудово ніжним, незвичайно смачним і ситним.
Простий рецепт торта на сметані
Інгредієнти: згущене молоко – 230 мл; цукор – 55 г; борошно – 85 м; масло вершкове – 95 г; сметана – 195 мл; какао – 20 г; сода – 5 г; оцет яблучний ; яйце – 2 шт. Для крему:
сметана – 235 мл; цукор – 105 р. Приготування Розм'якшене масло гарненько збиваємо з яйцями. Після цього згущене молоко виливаємо, викладаємо сметану і всипаємо борошно. Слідом додаємо соду, гашену оцтом і цукор. Поділяємо тісто на 2 частини і в одну вводимо сухе какао. Форму промазуємо маслом і випікаємо по черзі білий і шоколадний коржі.
Далі готуємо крем: сметану змішуємо з цукром і злегка збиваємо. Готові коржі розрізаємо ножем уздовж навпіл, проколюємо виделкою, промазуємо кремом і формуємо торт. Прибираємо ласощі в холодильник на кілька годин.
Простий рецепт торта «Манник» на сметані
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; манна крупа – 215 г; сметана – 215 мл; цукор – 175 г; харчова сода – пучку; сухарі панірувальні – за смаком; цукрова пудра і суха стружка кокосова – для прикраси. Приготування Манну крупу висипаємо разом з цукром в миску. Кладемо нежирну сметану, вбиваємо яйця і перемішуємо до однорідності. Накриваємо отриману суміш кришкою і залишаємо на 30 хвилин, а потім кидаємо соду і ретельно перемішуємо. Промазуємо форму для запікання маслом і присипаємо злегка меленими сухарями. Виливаємо тісто і випікаємо манник до готовності. Після цього прикрашаємо простий торт зі сметани цукровою пудрою або сухої кокосовою стружкою.
Простий торт зі згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; цукор – 155 г; масло вершкове – 45 г; борошно – 355 г; сметана – 265 мл; сода – 5 г; ванілін – 5 р. Для крему:
сметана 15 % – 265 мл; цукор -105 р. Приготування Рецепт торта зі сметаною досить простий. Масло розтоплюємо, даємо трохи охолонути і розбиваємо яйця. Слідом додаємо цукор, викладаємо нежирну сметану, соду, ванілін і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і виливаємо його в промаслений форму. Випікаємо корж 30 хвилин, а тим часом готуємо крем: сметану збиваємо до пишного стану з цукром. Готовий корж розрізаємо уздовж, промазуємо кремом і збираємо торт. Прибираємо його на 4 години в холодильник, а потім прикрашаємо горіхами, маком або свіжими фруктами.