Простий рецепт торта «Наполеон» передбачає або повна відсутність коржів домашнього приготування, або максимально спрощений їх рецепт. У першому випадку можна використовувати покупні коржі, або напівфабрикати листкового тіста (без дріжджів у складі) або тесту філо.
Простий рецепт торта «Наполеон» в домашніх умовах
Почати пропонуємо з домашнього варіанту ласощі, передбачає як власного приготування крему, так і коржів для нього.
Інгредієнти: Для коржів:
вершкове масло - 245 г; сметана - 245 г; борошно (самоподнимающаяся) - 310 р. Для крему:
молоко - 980 мл; цукор - 280 м; борошно - 45 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 210 р. Приготування Готувати тісто найкраще орудуючи блендером. Помістіть всі наведені компоненти тіста в чашу і збийте. Зібравши однорідну масу разом, залиште її в прохолоді на півгодини, розділіть на 7 частин, розкачайте кожну, наколіть і випікайте при 220 градусах за 7 хвилин.
Поки коржі охолоджуються, візьміться за крем. Для крему молоко підігрівають з маслом і цукром, а паралельно збивають яйця разом з борошном. Коли молочна суміш практично дійде до кипіння, її вливають до яєць, інтенсивно збиваючи останні. Після, крем повертають назад на слабкий жар і чекають його загустіння. Після охолодження крему можна переходити до складання і декору торта «Наполеон» з заварним кремом по самому простому рецептом.
Торт «Наполеон» по-домашньому - найпростіший рецепт
Найпростіший варіант передбачає використання листкового тіста і пишного крему, готується на основі крем-сиру. Це аналог класичного десерту, який буде готовий не більше ніж через годину.
Інгредієнти: пласт листкового тіста - 2 шт.; яєчний жовток - 1 шт.; вершкове масло - 135 г; цукровий пісок - 55 г; консервований персик - 1 шт.; крем-сир - 175 г; цукрова пудра - 115 г; вершки для збивання - 460 мл Приготування Перед тим, як спекти «Наполеон» по простому рецептом, обидва пласта листкового тіста розкачайте і наколіть, а лише потім запікайте дотримуючись інструкції. Жовтки збийте з цукром і додайте на водяній бані. Опрацьовуючи жовтки віночком, добийтеся отримання білястої маси консистенції соусу. Збийте жовтки з крем-сиром і пюрированным персиком. Окремо збийте вершки з цукровою пудрою до стійкості і змішайте їх з сирним кремом. Пласти розріжте натроє і промажте за два коржі з кожного пласта кремом. Зберіть пари разом, накрийте залишилися коржем і декорують на свій смак.