Якщо ви думаєте, що приготування торта – доля умілих кондитерів або, хоча б, досвідчених господинь, то цей рецепт найпростішого і смачного морквяного торта розвіє ці міфи на раз. Ідеально яскраве весняне страва готується дуже легко і швидко, а готові коржі виходять м'якими вологими і за рахунок морквяного соку.
Самий смачний морквяний торт – простий рецепт
Інгредієнти: Для коржів:
терта морква - 2 ст.; жменя очищених волоських горіхів; самоподнимающаяся борошно - 310 г; цукор - 155 г; мелена кориця, імбир - по 1 ч. ложці; цедра одного апельсина; яйця - 3 шт.; рослинне масло - 115 мл Для крему:
цукрова пудра - 55 г; крем-сир - 255 г; маскарпоне - 135 г; вершкове масло - 65 р. Приготування Приготування бісквіта для торта починається зі стандартної схеми, в рамках якої насамперед змішуються всі сухі складові. Окремо цукор і яйця перетворюються в білу кремоподібну масу з допомогою віночка. До яйцям влийте рослинне масло і додайте цю суміш до борошняній основі. Слідом відправте апельсинову цедру і ретельно перемішайте всі компоненти. Отримане тісто розлийте по парі 18-см форм і залиште в духовці при 180 на годину.
Поки готові коржі будуть охолоджуватися, ви зможете збити компоненти крему. Першим ділом разом з'єднуються м'яке масло, маскарпоне і цукрова пудра, після їх збивання до суміші додають крем-сир. Отриманий крем розподіляють між коржами і складають їх разом.
Рецепт простого і смачного морквяного торта
Цей торт ще простіше попереднього, оскільки для його приготування вам навіть не доведеться робити крем. Верхівку морквяного коржа можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; рослинне масло - 165 мл; розпушувач, сода - по 5 г; кориця - 1 ч. ложка; терта морква - 75 г; цукор - 145 г; борошно - 175 г; жменя волоських горіхів. Приготування Перетворіть цукор і яйця в білу піну. Окремо змішайте всі сухі компоненти. Додайте яйця до борошняної суміші з корицею, а слідом влийте масло і додайте терту моркву з горіхами. Обережно перемішайте компоненти разом, щоб просто зібрати їх разом, довгостроково вимішування може зробити тісто занадто щільним, гумовим. Після закінчення замішування, розподіліть суміш у формі і відправте готуватися при 180 градусах на 35 хвилин.