Простий бісквітний торт – класика серед різних варіацій цього десерту. Приготувати його не так просто, як здається з першого погляду, тому, що він дуже примхливий. Пропонуємо вам кілька перевірених простих рецептів бісквітного торта.
Простий шоколадний бісквітний торт
Інгредієнти: Для бісквіта:
молоко – 275 мл; борошно – 255 г; цукор дрібний – 295 г; какао – 45 г; розпушувач – 10 р. Для крему:
сир – 105 г; сметана – 190 мл; згущене молоко – 4 ст. ложки; цукор – 15 р. Для глазурі:
сметана – 55 мл; какао – 45 г; цукор – 35 г; вершки – 3 ст. ложки; масло вершкове – 55 г; горіхи. Приготування У миску висипаємо цукор, борошно, какао і розпушувач. Заливаємо сухі інгредієнти теплим молоком і розмішуємо ложкою до однорідності. Виливаємо тісто в промаслений форму і випікаємо бісквіт при 175 градусах до готовності. Потім охолоджуємо його, розрізаємо на 3 коржа і поки відкладаємо в сторону.
Переходимо до крему: змішуємо сметану, сир, згущене молоко і сахарим за смаком. Промазуємо коржі сирною масою, формуємо торт і поливаємо зверху глазур'ю.
Для цього з'єднуємо какао з цукром, додаємо сметану і вливаємо вершки. Ставимо посуд на повільний вогонь і, помішуючи, доводимо вміст до однорідності. Далі, акуратно знімаємо крем з плити, додаємо масло і перемішуємо. Прикрашаємо тортик рубаними горіхами, залишаємо просочуватися годин на 5 а потім подаємо десерт до столу.
Простий і швидкий бісквітний торт
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; цукор – 115 г; розпушувач – 5 г; ванілін; борошно – 45 г; згущене молоко – 1 банку. Приготування Яйця без шкаралупи збиваємо з цукровим піском. Потім всипаємо борошно, ванілін, розпушувач і замішуємо однорідне тісто. Форму застеляємо промасленим папером, виливаємо приготовану масу і розрівнюємо поверхню ложкою. Випікаємо 10 хвилин в розігрітій духовці, а потім остуджуємо простий бісквіт, промазуємо коржі згущеним молоком і збираємо торт.
Простий бісквітний торт в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно – 155 г; яйце – 4 шт.; ванілін; цукор – 65 г; розпушувач тіста – 10 г; желе сухе – 2 упаковки; повидло – 3 ст. ложки; свіжі фрукти для прикраси. Приготування Яйця розбиваємо, додаємо цукор і збиваємо міксером. Поступово всипаємо ванілін, борошно, розпушувач, замішуємо тісто і викладаємо трохи в промаслений чашу тонким шаром. Випікаємо кілька коржів і остуджуємо їх.
Тим часом розчиняємо у воді желе, згідно інструкції, і охолоджуємо. Промазуємо коржі повидлом, заливаємо холодною фруктовою масою і прикрашаємо десерт за своїм бажанням. Відправляємо готовий бісквітний торт в холодильник і через 5 годин подаємо страву до столу.