Вернуться назад Распечатать

Торт зі сметанним кремом

Торт зі сметанним кремом
Рецепт приготування сметанного крему є одним з найпростіших. На відміну від масляного крему він більш легкий і менше жирний. Для його приготування необхідна тільки свіжа сметана, цукор або цукрова пудра.
Сметанний крем добре поєднується з фруктами і їм можна наповнити будь торт: шоколадний, млинцевий, бісквітний – рецептів багато.

Домашній торт «Рижик» зі сметанним кремом


Рижик зі сметанним кремом дуже простий у приготуванні, але при цьому має дуже дивовижний смак. Для прикраси можна використовувати тісто, а також горіхи або шоколадну глазур. Завдяки сметанному крему торт дуже добре просочується і тому виходить дуже ніжним.
Інгредієнти:

  • борошно — 450 г;

  • яйця великі – 3 шт.;

  • рідкий мед — 60 г;

  • цукор-пісок – 215 г;

  • вершкове масло "Селянське" — 100 г;

  • сода – 1/2 ч. ложки;


  • Для крему:

  • цукор – 185 г;

  • сметана жирна (30%) - 550 г;

  • ваніль (можна цукор) — 10 р.


  • Приготування
    В емальованої ємності змішати мед, цукор і масло і поставити на водяну баню, постійно помішуючи. Коли почнуть з'являтися бульбашки потрібно зняти з вогню миску і висипати соду — все завирує і збільшиться в об'ємі. Потім вбити яйця по одному, постійно помішуючи, щоб вони не згорнулися. Додати борошно і добре вимісити тісто.
    Готове тісто має полежати на столі для того, щоб охололо і не обпікало руки. Після того як медова основа настоїться його необхідно розділити на дев'ять частин і розкачати як можна тонше. Щоб коржі були круглої форми, потрібно взяти тарілку і гострим ножем обвести. Випікати коржі разом із залишками, які залишилися після обрізки вже розігрітій до двохсот градусів духовці за 2 хвилини кожен і відразу знімати з дека.
    Поки будуть остигати коржі можна зробити сметанний крем. Для цього необхідно збити міксером добре охолоджену сметану і додати цукор і ваніль. Ще раз гарненько збити. Після того, як крем буде готовий, можна збирати торт. Для цього коржі необхідно викласти один на одного і кожен обмазати сметанним кремом. Потім зібраний торт посипати крихтою, яку потрібно зробити із залишків тіста. Готовий «Рижик» обов'язково повинен настоятися в холодильнику не менше 5 годин.

    Рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом


    Інгредієнти:

  • яйця великі – 2 шт.;

  • цукор-пісок — 1 ст.;

  • сода;

  • борошно – 215 г;

  • Для крему:
  • сметана жирна (більше 25%) – 1 склянка;

  • цукор дрібний – 1 стакан.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати бісквіт, необхідно розігріти духовку до 200 градусів. Форму для випікання теж потрібно підготувати заздалегідь, змастивши маслом.
    Яйця (кімнатної температури) збити з цукром до стійкої піни. Акуратненько додати соду, борошно і все змішати. Готове тісто вилити у форму і випікати двадцять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів. Після того,
    Торт зі сметанним кремом
    як бісквіт буде готовий, його необхідно остудити і розрізати вздовж на два коржа однакового розміру.
    Для приготування крему необхідно збити міксером сметану і потім маленькими порціями ввести дрібний цукор і ваніль. Збивати до загустіння.
    Коли коржі охолонуть, а крем буде готовий, можна приступати до складання десерту. Промазывайте по черзі бісквіти охолодженим кремом, складаючи один на одного. Залишки сметанного наповнення нанесіть на боки торта. Поставте десерт для просочення на дві години в прохолодне місце (як мінімум).