Сьогодні вашій увазі ми представляємо те, що шукає практично кожна господиня: рецепти найпростіших, але смачних тортів, які ви зможете приготувати на швидку руку, коржі для яких будемо пекти на сковороді.
Простий дешевий рецепт торта на швидку руку
Інгредієнти: Для тіста:
курячі яйця (великі) – 2 шт.; дрібний цукор – 230 г; вершковий маргарин – 50 г; пшеничне борошно – 850 г; гашене сода – 2/3 ч. ложки. Для крему:
молоко – 1 л; пшеничне борошно – 35 ст. ложки; курячі яйця – 2 шт.; ванілін – 1 пакет; дрібний цукор – 200 р. Приготування До яйцям вливаємо розтоплений вершковий маргарин, слідом вводимо гашену оцтом соду і висипаємо дрібний цукор. До розчинення цукру, ретельно розтираємо всю суміш з допомогою ложки. Потім прямо в цю миску просіваємо борошно і поступово втручається її в рідку масу, так ми отримуємо тісто. Формуємо з нього середньої товщини ковбаску і ділимо її на вісім рівних частин. Кожну з них розгортаємо в тонку круглу пластину, подібну за формою дна вашої сковороди, і випікаємо, тримаючи коржі буквально за 2-3 хвилини при режимі середнього вогню.
Яйця розтираємо з додаванням дрібного цукру і пшеничного борошна. В коли молоко закипить, дуже повільно вливаємо цю яєчну суміш і ритмічно розмішуємо її в молоці. Коли крем почне ставати більш густим, додаємо ваніль. Витримуємо його до потрібної консистенції на вогні, відставляємо і виносимо остигати у прохолодне місце.
Коржі підрівнюємо за формою обраної вами тарілки, промазуємо їх остившім кремом, також обмазуємо їм бічні частини торта і присипаємо його крихтою з обрізків коржів.
Простий домашній торт зі сметаною на швидку руку
Інгредієнти: Для тіста:
будь жирності сметана – 250 г; маргарин – 40 г; цукровий пісок – 220 г; борошно (вищий сорт) – 800 г; розпушувач – 25 ч. ложки. Для крему:
жирна сметана (25%) – 550 г; цукровий пісок – 270 г; ванілін – 1 пакет. Приготування Викладаємо в миску сметану і з'єднуємо з розтопленим на паровій бані маргарином. Висипаємо сюди цукровий пісок і розтираємо його в сметані до розчинення крупинок. Просіяне борошно вищого сорту перемішуємо з
розпушувачем і висипаємо її в загальну миску. Перемішуючими рухами замішуємо плотненький грудочку тесту. Поділяємо тісто на 9-10 приблизно рівних кульок, які ми тонко розкачуємо в круглі коржі і випікаємо їх на сухий, плоскій сковороді до коричневого відтінку.
Цукровий пісок, ванілін, жирну сметану з'єднуємо в глибокій мисці і збиваємо до пишноти міксером на високій швидкості. Отриманим сметанним кремом промазуємо все коржі, які ми попередньо обрізаємо по формі кругленькою тарілки. Решта обрізки розминаємо качалкою і обсипаємо отриманою крихтою наш чудовий простий торт, який ми з вами приготували на швидку руку.