Найчастіше звичайної хазяєчці важко змагатися прикрашання тортів з маститими кондитерами, але фрукти – це безпрограшний варіант. Вони завжди доступні в продажі, не вимагають особливого кулінарного таланту, і завжди виграшно виглядають у вигляді прикраси завдяки яскравим кольорам, різних форм і фактурами. Та ще й користі від такої прикраси більше, оскільки там більше вітамінів, ніж барвників та ароматизаторів в кремах. Також фрукти добре поєднуються з сирними і йогуртовыми кремами, збитими вершками і шоколадом, білковим кремом , желе. Головне зробити зверху торта прошарок з крему, желе або глазурі, щоб не розкисло коржі.
Як прикрасити бісквітний торт ягодами і фруктами в желе?
Підійдуть будь-які ягоди і фрукти, як сезонні, так і консервовані, тільки якщо це фрукти з банки варто їх злити і дати стекти на ситі.
Поєднання фруктів і ягід, що використовуються для прикраси, вибирайте за кольором, смаком, розміром і т. д. покладаючись на свої переваги і тих, для кого ви готуєте.
Вибирайте фрукти свіжі і соковитих кольорів, не перестиглі, без крапок і тріщин, якщо це буде полуниця, то можна використовувати її з плодоніжкою.
Перед початком роботи помийте і обсушіть фрукти. Видаліть кісточки (вишня, слива) і шкірку (цитрусові, ананас, банан).
Для нарізки використовуйте тонкий ніж або спеціальний слайсер.
З великих фруктів виріжте фрагменти прикрас, кружечки, пластинки і т. д., але пам'ятайте, яблука швидко темніють, тому збризніть їх соком лимона.
Можна зробити трояндочки з яблук або апельсинів. Для цього наріжте їх дуже тонко часточками. Яблука варто злегка проварити в сиропі щоб вони розм'якшилися. Скрутіть одну часточку в трубочку, а решта вже накручуйте навколо кожної попередньої.
"href="/sites/default/files/39/2016-04-07_0929/kak_ukrasit_biskvitnyy_tort_fruktami_1.jpg" title="Трояндочки з яблук">
href="/sites/default/files/39/2016-04-07_0930/kak_ukrasit_biskvitnyy_tort_fruktami_3.jpg" title="Оформлення торта фруктами">
Викладайте малюнок керуючись своєю фантазією і художніми здібностями у кого які є, або якщо з фантазією не дуже, скористайтесь варіантами наведені нижче.
Зазвичай дрібні фрагменти прикраси викладають по краях, а великі в центрі.
Для того щоб композиція не розвалилася і фрукти виглядали яскравіше і апетитніше покрийте готове прикраса спеціальним желе для тортів. Воно продається в будь-якому великому магазині. Їм можна рясно змастити фрукти пензликом, а можна залити тонкою цівкою від центру до країв. Робити це потрібно дуже швидко, т. к. таке желе застигає практично миттєво. Можна звичайно взяти і звичайне желе, але варто пам'ятати, що така заливка не застигне на ківі і ананасі з-за вмісту в них специфічних речовин.
Як правильно прикрасити торт замороженими фруктами?
Тільки одиниці заморожених фруктів підійдуть для прикраси торта, це ті фрукти які не втрачу свою форму, колір і консистенцію. Наприклад, ананас. Але зате чудово підійдуть ягоди, такі як лохина, смородина, ожина, журавлина, вишня, малина.
Найважливіше правильно їх розморозити, щоб вони не втратили форму, не розтріскалися і сильно не стекли. Робити це краще повільно, поступово, наприклад, на верхній полиці холодильника, а потім вже і в кімнаті. Так не буде сильного перепаду температури і всі ягідки залишаться ціленькими.
[group1] []" href="/sites/default/files/39/2016-04-07_0937/kak_ukrasit_tort_zamorozhennymi_fruktami_3.jpg" title="Як прикрасити торт замороженими фруктами?">
Також можна заморозити ягоди вже в шоколаді, вмочаючи кожну і викладаючи на пергамент.
Для основи під прикраси підійде щільний крем білковий, масляний, заварний, такі які не пропустять сік на коржі.
Краї торта можна замаскувати кремом, а зверху прикрасити все листочками м'яти. Бока оформити недбало стікаючим кремом або викласти по колу печеньки.
Зверху ягідки краще покрити плівкою з желе, так вони будуть виглядати ефектніше.
Як прикрасити торт шоколадом та фруктами у домашніх умовах?
Шоколад це універсальне прикраса, т. к. поєднується практично з будь-якими кремами і основами. А в поєднанні з фруктами це взагалі один із самих смачних і красивих варіантів.
В шоколад можна вмочати фрукти і ягоди, видавлювати з мішка або шприца зверху прикрас, обсипати крихтою, обробляти кути, робити патьоки по боках і, врешті-решт, шоколадом можна створювати цілі сюжети.
Можна також зробити шоколадну стружку, зрізуючи овочечисткою тонкий шар, який буде заморочуватися.
Дуже цікаві елементи декору можна намалювати на пергаменті, а коли застигне перенести на торт.