Пропонуємо вам кілька простих рецептів тортів з заварним кремом. Вони виходять неймовірно м'яким, ароматними і ніжними. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти.
Торт «Медовик» з заварним кремом - простий рецепт
Інгредієнти: Для коржів:
цукор – 105 г; масло вершкове – 05 пачки; борошно – 440 г; яйце – 100 г; мед квітковий – 25 г; оцет – 5 мл; сода – 5 р. Для крему:
молоко коров'яче – 545 мл; цукор білий – 185 г; мука – 4 ст. ложки; масло вершкове – 190 г; яйце – 145 р. Приготування Спочатку замішуємо медове тісто: розбиваємо в каструлю яйця, додаємо кілька ложок цукру і збиваємо. В інший посуд викладаємо вершкове масло, цукор, мед і встановлюємо на водяну баню. В розтоплену суміш вводимо гашену соду і збиті яйця. Помішуючи, витримуємо ще 5 хвилин на водяній бані і знімаємо з плити. Поступово всипаємо борошно і замішуємо липке тягуче тісто. Затягуємо його харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у морозильник, а потім розділяємо на 9 частин і скачуємо в кожну невеликий колобок. За допомогою качалки розкачуємо заготовки в тонкі коржі, обрізаємо рівне краю і випікаємо їх окремо.
Не гаючи часу, готуємо заварний крем. Вбиваємо яйця в каструлі, всипаючи цукор і вливаючи молоко. Потім всипаємо борошно, перемішуємо і ставимо посуд на плиту. Після закипання, зменшуємо вогонь, варимо до загустіння, а потім кидаємо розм'якшене масло і збиваємо.
Тепер формуємо десерт: на тарілку викладаємо медові коржі стопкою і промазуємо їх кремом. Прикрашаємо ласощі за бажанням і прибираємо на 12 годин на холод. От і всі, простий і смачний торт з заварним кремом готовий!
Простий рецепт торта «Наполеон» з заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 145 г; цукор – 185 г; борошно – 645 г; маргарин – 25 г; лимонний сік; сода – 5 р. Для крему:
яйце – 190 г; цукор – 435 г; борошно – 155 г; молоко коров'яче – 600 мл; ванілін – за смаком. Приготування Яйця перемішуємо міксером з цукром, виливаємо розтоплений маргарин і кидаємо соду, гашену лимонним соком. Потім всипаємо борошно, вимішуємо м'яке тісто і залишаємо його, прикривши рушником.
Для крему просіваємо цукор з борошном, розбиваємо яйця і збиваємо блендером, вливаючи трохи молока. Залишився
молоко виливаємо в ковшичек, ставимо на вогонь і доводимо до закипання. Тоненькою цівкою вводимо в нього яєчну суміш і інтенсивно все перемішуємо. Через 5 хвилин знімаємо посуд з вогню, охолодити крем, а потім додаємо ванілін, вершкове масло і збиваємо міксером.
Тісто розділяємо на 7 частин, розкачуємо кожну в тонкий корж, наколюємо виделкою і обсмажуємо на сухій сковорідці. Далі гарячі коржі обрізаємо і щедро змащуємо кремом. Обрізки розминаємо товкачиком в крихту і обсипаємо наш десерт. Прибираємо простий торт з заварним кремом на сковороді в холодильник, а через 3 години кличемо всіх до чаю.