Самий складний і відповідальний етап в приготуванні профітролей - це заготівля правильного тіста для випікання їх основи. Але, слідуючи простим і доступним рекомендацій з наших рецептів, досягти поставленої мети буде набагато простіше. Так як вірні пропорції компонентів і дотримання встановленого технологічного процесу обов'язково дадуть ідеальний підсумковий результат і дозволять отримати чудові заготовки для наповнення улюблених ласощів.
Як зробити заварне тісто для профітролей і еклерів - рецепт на воді
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 170 г; свіжі великі курячі яйця – 3 шт.; вода очищена – 210 мл; вершкове масло – 95 г; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Починаючи приготування профітролей з заварного тіста, підігрітої до температури кипіння очищеної воді розчиняємо кухонну сіль і розпускаємо вершкове масло. Продовжуючи нагрівання, просіюємо в миску борошно пшеничне вищого сорту і безперервно перемішуємо масу при цьому. Вогонь повинен бути на даному етапі мінімальний. Після того, як маса почне відлипати від стінок посудини, знімаємо її з плити і залишаємо остигати. У трохи остигнула заварную основу додаємо по черзі курячі яйця, щоразу добре перемішуючи і домагаючись максимально можливої однорідності. Тепер тісто для профітролей готове, можна приступати до відсаджування його на деку і випікання заготовок.
Заварне тісто для профітролей - рецепт на воді і молоці
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 135 г; свіжі курячі яйця – 5 шт.; масло вершкове – 115 г; вода фільтрована – 120 мл; жирне молоко – 130 мл; цукровий пісок – 5 г; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Додавання у тісто молока, як у даному рецепті, зробить основу для профітролей більш ніжною і м'якою. Приступаючи до приготування, змішуємо в каструлі очищену воду і молоко, додаємо дрібку солі і неповну чайну ложечку цукрового піску і закладаємо шматочки вершкового масла. Визначаємо каструльку на вогонь і прогріваємо вміст
кипіння і повного розчинення всіх кристалів і масла. Тепер всипаємо просіяне борошно і все розмішуємо інтенсивно і безперервно. Можна, якщо дозволяє посуд, скористатися для цієї мети міксером, домагаючись однорідності та відлипання тесту від стінок ємності.
Тепер знімаємо отриману масу з плити і починаємо по одному забивати до неї яйця, при цьому безперервно збиваючи тісто і намагаючись отримати якомога більш однорідну його текстуру. Після цього можемо заповнювати їм кондитерський шприц або мішок, відсаджувати з його допомогою на деко з пергаментом заготовки для профітролей і відправляти їх випікатися в духовку.