Вернуться назад Распечатать

Заварне тісто для профітролей - рецепт

Заварне тісто для профітролей - рецепт
Самий складний і відповідальний етап в приготуванні профітролей - це заготівля правильного тіста для випікання їх основи. Але, слідуючи простим і доступним рекомендацій з наших рецептів, досягти поставленої мети буде набагато простіше. Так як вірні пропорції компонентів і дотримання встановленого технологічного процесу обов'язково дадуть ідеальний підсумковий результат і дозволять отримати чудові заготовки для наповнення улюблених ласощів.

Як зробити заварне тісто для профітролей і еклерів - рецепт на воді


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 170 г;

  • свіжі великі курячі яйця – 3 шт.;

  • вода очищена – 210 мл;

  • вершкове масло – 95 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Починаючи приготування профітролей з заварного тіста, підігрітої до температури кипіння очищеної воді розчиняємо кухонну сіль і розпускаємо вершкове масло. Продовжуючи нагрівання, просіюємо в миску борошно пшеничне вищого сорту і безперервно перемішуємо масу при цьому. Вогонь повинен бути на даному етапі мінімальний. Після того, як маса почне відлипати від стінок посудини, знімаємо її з плити і залишаємо остигати. У трохи остигнула заварную основу додаємо по черзі курячі яйця, щоразу добре перемішуючи і домагаючись максимально можливої однорідності. Тепер тісто для профітролей готове, можна приступати до відсаджування його на деку і випікання заготовок.

    Заварне тісто для профітролей - рецепт на воді і молоці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 135 г;

  • свіжі курячі яйця – 5 шт.;

  • масло вершкове – 115 г;

  • вода фільтрована – 120 мл;

  • жирне молоко – 130 мл;

  • цукровий пісок – 5 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Додавання у тісто молока, як у даному рецепті, зробить основу для профітролей більш ніжною і м'якою. Приступаючи до приготування, змішуємо в каструлі очищену воду і молоко, додаємо дрібку солі і неповну чайну ложечку цукрового піску і закладаємо шматочки вершкового масла. Визначаємо каструльку на вогонь і прогріваємо вміст
    Заварне тісто для профітролей - рецепт
    кипіння і повного розчинення всіх кристалів і масла. Тепер всипаємо просіяне борошно і все розмішуємо інтенсивно і безперервно. Можна, якщо дозволяє посуд, скористатися для цієї мети міксером, домагаючись однорідності та відлипання тесту від стінок ємності.
    Тепер знімаємо отриману масу з плити і починаємо по одному забивати до неї яйця, при цьому безперервно збиваючи тісто і намагаючись отримати якомога більш однорідну його текстуру. Після цього можемо заповнювати їм кондитерський шприц або мішок, відсаджувати з його допомогою на деко з пергаментом заготовки для профітролей і відправляти їх випікатися в духовку.