Вернуться назад Распечатать

Рецепт кексу з родзинками в духовці

Рецепт кексу з родзинками в духовці
Кекс є улюбленою солодкою випічкою не тільки дітей, але і дорослих. Він дуже простий у приготуванні і витрати на продукти не дуже великі. Така випічка здатна скрасити звичне чаювання.

Як спекти кекс з родзинками в духовці?


Інгредієнти:

  • маргарин — 155 г;

  • цукор-пісок — 130 г;

  • борошно — 190 г;

  • яйце велике — 4 шт.;

  • родзинки — 125 г;

  • ваніль;

  • сода харчова - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік або оцет столовий 9% – 1/2 ч. ложки;

  • цукрова пудра для оформлення кексу.


  • Приготування
    В скляній ємності добре розтерти розм'якшений маргарин, не перестаючи перемішувати, додати жовтки, які були попередньо відокремлені від білків і цукор. Додати промиті родзинки, борошно і ванілін, соду, гашену свіжовичавленим лимонним соком. В окремій мисочці збити білки, а потім ввести їх в тісто, акуратно перемішуючи знизу вгору.
    Після того, як тісто буде готове, його необхідно вилити у форму на третину усього обсягу. Потім поставити випікатися в розігріту до ста сімдесяти п'яти градусів духовку на сорок хвилин. Готовність кексу перевірити сухий зубочисткою - після протикання паличка повинна залишитися сухою. Потім необхідно вийняти бісквіт з духовки і прикрасити його, присипавши цукровою пудрою.

    Кекс на кефірі з родзинками в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • цукор-пісок – 155 г;

  • маргарин – 235 г;

  • борошно просеянная - 325 г;

  • родзинки -55 г;

  • сода – 5 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    М'який маргарин змішати з кефіром, ваніліном, борошном, родзинками і содою. Потім акуратно ввести попередньо збиті яйця з цукром. Тісто має по густоті нагадувати густу сметану. В підготовлені формочки для кексів вилити тісто, заповнюючи їх на третину об'єму. Випікати в духовці двадцять п'ять хвилин, яка попередньо розігріта до ста вісімдесяти п'яти градусів. Коли кекси з родзинками в формочках в духовці будуть готові, їх необхідно перевірити зубочисткою.

    Пишний кекс з родзинками в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно – 265 г;

  • кокосової стружки, біла незабарвлена – 1/2 склянки;

  • великі яйця (добірні) – 3 шт.;

  • цукор-пісок (дрібний) – 215 г;

  • масло «Селянське» -125 г;

  • розпушувач або сода (погашена) – 5 г;

  • молоко незбиране — 145 мл;

  • родзинки — 60 г;

  • горіхи подрібнені - 55 г;

  • шоколад — 45 г;

  • білий ром - 45 р.


  • Приготування
    Промитий ізюм спочатку залити окропом, а потім ромом. Дати настоятися не менше тридцяти хвилин. Борошно, розпушувач і розмішувати цукор з м'яким маслом поки маса не перетвориться в крихту. Додати кокосову стружку, горіхи, родзинки, яйця і молоко. Тісто вилити у форму для кексу і поставити випікатися в розігріту духовку на п'ятдесят хвилин. Готовність випічки перевірити дерев'яною тоненькою паличкою - якщо вона суха, то десерт готовий. Готовий кекс з родзинками остудити у формі, вийняти і полити розтопленим шоколадом.

    Кекси з родзинками в формочках в духовці


    Інгредієнти:

  • цукор — 255 г;

  • масло «Фермерське» — 145 г;

  • великі яйця – 3 шт.;

  • ваніль (цукор) – 5 г;

  • сіль;

  • розпушувач – 1/2 ч. ложки;
  • Рецепт кексу з родзинками в духовці

  • борошно— 425 р.


  • Приготування
    В мисці розтерти цукор і м'яке вершкове масло. Додати яйця і все вимішати. Додати розпушувач, сіль і ванілін. Після ретельного вимішування висипати борошно і родзинки. Для приготування кексів обов'язково потрібно добре промазати формочки маслом. Заповнювати їх тестом необхідно на третину об'єму. Випікати в духовці, яка розігріта до 185 градусів, тридцять п'ять хвилин. Після того, як десерт буде готовий його необхідно вийняти з формочок і викласти на красиве блюдо, присипавши цукровою пудрою.