Вернуться назад Распечатать

Як спекти маннік на кефірі в духовці?

Як спекти маннік на кефірі в духовці?
Іноді зтикаєшся з ранку питанням, що б таке смачне приготувати для сім'ї до сніданку або ланчу? Та ще так, щоб вигідно, тобто, недорого.
Ось, наприклад, з манної крупи можна готувати не тільки манну кашу (яку виразно люблять далеко не всі), але і деякі інші цікаві страви.
Наприклад, можна спекти в духовці простий і смачний десерт – маннік на кефірі, розповімо, як зробити це.
Крім манної крупи нам знадобляться деякі інші продукти: яйця, кефір, а також деякі вкусообразующие і допоміжні добавки.

Рецепт лепешняку з родзинками на кефірі в духовці


Інгредієнти:

  • крупа манна – 2 склянки;

  • кефір середньої або високої жирності – 1 стакан;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • крохмаль – 2-4 ст. ложки;

  • родзинки – 4 ст. ложки;

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • плодове бренді – 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    До приготування лепешняку має сенс залучати дітей від 4-х років, в особливості тих, хто їсть манну кашу з неохотою (а таких вистачає). Можна продемонструвати дитині як з манки замість ненависної їм каші готується нетривіальне ласощі.
    Заливаємо окропом ізюм, коли розпариться, воду зливаємо.
    Манну крупу (або готову густу манну кашу) заливаємо кефіром і перемішуємо.
    Цукрову пудру збиваємо з яйцями до стійкої піни.
    З'єднуємо все це в одній мисці, вливаємо сік лимона, бренді і коригуємо густину суміші крохмалем. До складу вихідної маси також можна включити сир і сметану (по 2-3 ст. ложки) – таким чином, ми дуже вигідно утилізуємо залишки молочних продуктів.

    Приготування лепешняку на кефірі в духовці


    Духовку слід розігріти заздалегідь. Заповнюємо підготовленою масою на 3/4 глибини змащену маслом форму (вона не повинна бути надто високою). Випікаємо манник в духовці близько 40 хвилин.
    Як спекти маннік на кефірі в духовці?

    Готовий манник після вилучення з форми добре посипати тертим готовим шоколадом або облити сиропом від вишневого або іншого кисло-солодкого фруктового варення.
    Ну ось, на швидку руку з недорогих продуктів у нас вийшло выпечное кондитерський виріб зразок торта або кексу. Звичайно ж, манник, кілька більш важкий, ніж випічка з пшеничного борошна, але значно корисніше, оскільки, чим більше розмел зерна, тим довше воно перетравлюється (містить більше клітковини).
    Готовий трохи остиглий манник сегментируем на порційні шматочки і подаємо зі свіжим чаєм, какао, компотом або каркаде.