Так як шоколад ідеально поєднується практично з усіма фруктами, десерти, з подібним поєднанням, вже давно перейшли в розряд класичних. Саме одним з таких рецептів ми і хотіли поділитись з вами в цій статті.
Рецепт шоколадно-бананового рулету
Інгредієнти: Для рулету:
вершкове масло - 25 г; борошно - 45 г; яєчні білки - 120 г; яєчні жовтки - 120 г; какао-порошок - 20 г; вода - 10 г; цукор - 80 г; кукурудзяна мука - 10 г; банан - 1 шт. Для крему:
вершковий сир - 250 г; шоколад - 90 г; молоко - 4 ст. ложки. Приготування Жовтки збиваємо з половиною цукру до білого кольору, після чого додаємо до жовткової суміші розведений у холодній воді какао-порошок.
Яєчні білки з допомогою міксера збиваємо з другою половиною цукру і кукурудзяним борошном до утворення м'яких піків. Отриману повітряну масу змішати з жовтками, вводячи її по одній порції за раз. Тепер змішуємо яйця з просіяним борошном і розтопленим вершковим маслом. Отримане тісто розподіляємо по покритому пергаментом деку і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15 хвилин бісквітну основу можна буде витягти з духовки і залишити остигати.
Для крему шоколад розтоплюємо з молоком і збиваємо до однорідної маси з вершковим сиром. Отриманий крем рівним шаром розподіляємо по поверхні остиглого бісквіта . Вздовж одного з країв бісквіта розкладаємо шматочки банана і згортаємо рулет. Через 3-4 години шоколадно-банановий рулет з сирним кремом буде готовий до подачі.
Шоколадний рулет з банановим кремом
Інгредієнти: Для рулету:
яйця - 4 шт.; цукрова пудра - 6 ст. ложок; борошно - 5 ст. ложок; порошок для випічки - 2 ч. ложки; лимонна цедра - 1 ч. ложка; какао-порошок - 2 ст. ложки. Для крему:
яйце - 1 шт.; цукрова пудра - 6 ст. ложок; молоко - 2 ч. ложки; банан - 1 шт.; вершкове масло - 120 р. Приготування Яйця дочиста збиваємо з цукровою пудрою. Додаємо в яєчну суміш лимонну цедру, какао-порошок а також просіяне з порошком для випічки борошно. Отримане тісто розподіляємо по покритий пекарської папером дека і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Даємо бісквітної основі охолонути.
Яйце, молоко і цукор збиваємо разом і підігріваємо на водяній бані. Додаємо в заварену суміш пюрированний банан і м'яке вершкове масло. Збиваємо крем віночком дочиста і покриваємо їм готовий бісквіт. Звертаємо шоколадний рулет з бананом і залишаємо просочитися 2-3 години в холодильнику. Остиглий рулет можна посипати цукровою пудрою або какао-порошком.
Шоколадно-банановий рулет за 15 хвилин
Експрес-рецепт шоколадно - бананових рулетів не зажадає від вас практично ніяких зусиль. Прості і смачні порційні рулетики ідеально підійдуть до чашки кави або чаю.
Інгредієнти: чорний шоколад - 55 г; молочний шоколад - 30 г; банани - 3 шт.; рисовий папір - 6 шт.; кешью - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 500 мл; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Чорний і молочний шоколад подрібнюємо в крихту з допомогою блендера або ножа. Аналогічним чином подрібнюємо і горіхи. Банани розрізаємо навпіл поперек, а отриманий половинки ріжемо уздовж. Листи рисового паперу змочують у холодній воді, на один з країв викладаємо доріжку з подрібненого шоколаду, горіхів, а зверху розміщуємо половинку банана. Згортаємо рулет і фіксуємо краю паперу збитим яйцем. Обсмажуємо рулети у фритюрі, розігрів масло до температури близько 160 градусів. Рум'яні рулети дістаємо, перекладаємо на паперову серветку, щоб прибрати надлишки жиру, а потім посипаємо цукровою пудрою перед подачею.